Upala umnjaka

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
kacmins
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 01, 2007 8:58 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Upala umnjaka

Post od kacmins »

Pozdrav,

pre 3 dana je počeo da me boli umnjak koji je delimično izrastao, ali nema mesta da raste pa se širi sa strane u neprirodnom položaju. Nakon neprespavane noći od bolova, posetio sam zubara koji mi je zakazao vadjenje za narednu nedelju, a do tada da pijem Panklav 625 mg. Problem je u tome što sam pre 24 sata krenuo sa tom terapijom, a od tada mi se stanje samo pogoršalo. Sinoć sam imao temperaturu 38 i sada više ne mogu da otvorim vilicu više od 1 cm, a kada pokušam više - preseče me užasan bol, kao da je neki nerv u pitanju. Pored toga imam problema sa gutanjem i čini mi se da je upala prešla i na grlo i ta strana lica mi je malo natečena, od vrata do uveta.

Ima li neko predlog kako da ubrzam proces zalečenja, jer mogu da spavam/jedem jedino nakon 2 kafetina, a čim oni popuste nakon 3-4 sata - bol se vraća, ništa slabije nego prvog dana! Koliko je dana potrebno anti bioticima da počnu da deluju? Da li da pokušavam sa vežbama vilice kako bih uspeo više da je otvorim?
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Upala umnjaka

Post od milanche_srb »

Linkocin 2x600mg, deksametazon 2 puta dnevno 2 dana, analgetik po potrebi, medjutim najbolje da se javite oralnom hirurgu koji ce vam uz to dati i odgovarajuce vezbe otvaranja usta.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Odgovori