UMNJACI - za vadjenje ili ne?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Ljubichicaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 8:03 am

UMNJACI - za vadjenje ili ne?

Post od Ljubichicaaa »

Pozdrav svima... imam jedan problem. Dolazim iz PO-a, gde su me dva zubara (jedan zubni proteticar, drugi hirurg) uputili za HITNO VADJENJE GORNJIH UMNJAKA na - Stomatoloski fakultet ! I, dali mi rok 2 meseca, sto se desilo u decembru, prosle godine. I ja posle 3 meseca odem na Stomatoloski fakultet, da bi mi rekli da umnjaci uopste nisu za vadjenje i vratili me kuci. Medjutim, kolko ja, a i ostali primecuju, na snimku se JASNO vidi da nemaju mesta, i da pomeraju ostale zube napred sto estetki ne izgleda bas lepo. Strah me da ne udaraju u vilicu, jer s vremena na vreme osecam neki pritisak i otok. Mene interesuje da li neko ima neki savet, ili bar preporuku nekog dobrog hirurga. Interesuje me ko je u pravu ovde... i kako misljenja mogu tolko da se razlikuju?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: UMNJACI - za vadjenje ili ne?

Post od aa_aca »

Вади умњаке, нарочито ако осећаш притисак.
Ljubichicaaa
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 09, 2013 8:03 am

Post od Ljubichicaaa »

Da...i to neopisiv.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Post od aa_aca »

Естетика мање више. Проблем притиска у вилици је важан. У таквој ситуацији умњаци се лако покваре а ничему не служе јер су превише уназад постављени. Вади то.
Sandra154
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 22, 2013 9:00 am

Post od Sandra154 »

Treba da vadim oba donja. Jedan sam izvadila prosle sedmice. Zna li neko koliko treba vremena da prodje da bi se izvadio i drugi? :)
Odgovori