Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
Kada najkasnije mogu izrasti umnjaci, imam 32 godine i nijedan umnjak, da li je moguce da su svi urasli krivo u vilice i da cu morati 4 puta na operaciju, bas se plasim, ako je neko to operisao molicu iskustva da napise.
obavezno uradite ortopan snimak koji ce pokazati postojanje i polozaj umnjaka u kostanoj strukturi gornje i donje vilice. ako su umnjaci impaktirani, tj zarobljeni u kosti neophodno je hirursko vadjenje, u lokalnoj anesteziji.intervencija je potpuno bezbolna, oporavak je najcesce bez komplikacija. u slucaju da je donji umnjak duboko impaktiran i u horizontalnom polozaju, posto mora dosta kosti da se ukloni da bi se omogucilo njegovo uklanjanje, postoperativno moze da se javi otok, bol i otezano otvaranje vilice, traje par dana i spontano ili uz pomoc analgetika prolazi.
u svakom slucaju, ako je umnjak impaktiran bolje je isplanirati intervenciju nego sacekati da se iskomplikuje, da se upali, nastane otok, bol, uvecanje limfnih zlezda...nista strasno
Molim te napisi za sta sve mogu biti uzrok, bar da znam cemu mogu da se nadam, obzirom da se plasim operacije i da cu da odlazem dok mi ne pocnu stvarati probleme.