Umnjak mi je samo delimicno izbio na povrsinu i kad mi je stomatolog popravljao sedmicu reko mi je da snimim taj umnjak za svaki slucaj. I na snimku se vidi da je izrasla skroz horizontalno u odnosu na ostale zube. Znaci verovatno treba da se operise. Medjutim mene nista ne boli i da li je to hitno… da li postoji mogucnost neke komplikacije ako i dalje stoji tu… ima kao prica da ako ne pravi probleme ne treba ga dirati.
I koliko je cesto da prilikom operacije strada i sedmica posto mi je stomatolog rekao da ce mi mozda stradati i sedmica. Zub je polozen horizontalno, relativno je plitko a zavrsava se skroz do sedmice ali je ne pritiska.
Unapred hvala.
Umnjaci
moja tri umnjaka su isto rasla horizontalno u sedmice i rešila sam ih se operacijom. "operacija" samo zvuči strašno, ali zapravo nije. dobiješ lokalnu anesteziju (utrneš skroz naskroz), prekriju ti glavu onom hirurškom plahtom, zineš i hirurg odradi svoj posao za pola sata. meni je samo jedan zub ostao kao "suvenir", jer su druga dva morali da rasturaju na delove da bi ih izvadili.
prva dva dana su najteža, moguć je otok (ja sam samo posle prve operacija malo otekla), ali ideš po injekcije novalgetola, kod kuće krcaš rapten i ništa ne boli. posle 7 dana se vade konci i to je to. jedini smor je ishrana - ne računaj na ništa osim supica, sladoleda, jogurta i pudinga te prve nedelje. inače zubi se normalno peru, samo, naravno, paziš da ne iritiraš ranu.
dakle, samo hrabro, nije to nita strašno.
prva dva dana su najteža, moguć je otok (ja sam samo posle prve operacija malo otekla), ali ideš po injekcije novalgetola, kod kuće krcaš rapten i ništa ne boli. posle 7 dana se vade konci i to je to. jedini smor je ishrana - ne računaj na ništa osim supica, sladoleda, jogurta i pudinga te prve nedelje. inače zubi se normalno peru, samo, naravno, paziš da ne iritiraš ranu.
dakle, samo hrabro, nije to nita strašno.