Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
Izvadili su mi jedan umnjak na donjoj vilici jer mi je ispomerao prednje donje zube i pomalo gornje uzročno-posledično.
Sad hoću da nosim protezu da to ispravim, ali ne znam da li će umnjaci ispomerati i gornje zube. Zubar na VMA je rakao da su nepotrebni i za sutra ujutru mi je zakazano hirurško vađenje.
Nakon toga su mi rekli da za protezu idem u civilnu ustanovi.
U gornjoj vilici ima malo lufta izmedju prednjih zuba od 1-4ke, pa stomatolog sa studentske poliklinike misli da će se sa rastom umnjaka možda one popuniti. Ali i on smatra da kad-tad treba da vadim umnjake, pa mogu i sada...
Malo su u nezgodnom polozaju.Jel` ti prave smetnje tj. probleme?Ako nemas tegobe mozda je bolje ne dirati,mada je nezahvalno pricati ovako.Tesko da ce ti se nicanjem umnjaka popuniti prostori 1-4.To bas i ne ide tako.Nisam pametan da li da vadis ili ne.
Imam i ja jedno malo pitanje vezano za umnjake. Imam 18 godina i vec jedno mesec dana konstantno tokom dana dobijam povremene bolove u jednom a moguce i dva zuba, i na gornjoj i na donjoj vilici. Plus pored svega toga ti zubi su postali neverovatno osetljivi na hladnocu i toplotu. Ne radi se o pokvarenim zubim sigurno jer mi je pre jedno 3-4 meseca stomatolog rekao da imam savrseno zdrave zube. Jeste doduse napomenuo da treba da vadim umnjake. 2 iz njih na gornjoj vilici su mi izrasla 90% dok na donjoj malo zaostaju - 60%. Naime da dodjem do pitanja... Da li je moguce da dobijam povremene bolove u zubu/zubima jer ih umnjaci guraju?