Šta se radi u situaciji kada postoji bol u zubu, ali snimci ne pokazuju ništa, nikakav kvar niti ikakve procese u korenu? To nije toliko bol, koliko osećaj da je nešto tu, konstantno prelazim jezikom preko tog zuba, i, guram ga, kao da nesvesno želim da ga izbacim. Kratkotrajno olakšanje mi daje kad pređem nečim grubim ili oštrim preko desni oko tih zuba, npr keksom. 7/8 su u pitanju, 8. završila sa rastom.
Traje neko vreme i neće proći, a apsolutno mi je neprihvatljivo da išta ostavljam i čekam u nedogled.
Čudan bol u zubu
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Re: Čudan bol u zubu
Можеш ли да детаљније опишеш бол? Да ли те боли корен у дубини или горе? Да ли се бол повећава када гризеш нешто тврдо? Да ли боли на слатко, слано, хладно, топло? Да ли боли на куцање о зуб дршком ножа из есцајга?
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Nov 12, 2017 10:08 pm
Evo, sad iščukah, ne bole me na udar escajga, samo je taj jedan što ima plombu malo osetljiviji. Ne bole na hladno - toplo.
Bol je, kao što rekoh, više osećaj da je nešto tu, nego što je neki specifičan bol. To 'nešto' obične bude paradontalni džep, ali snimci ne pokazuju ništa. Jako mi prija kad nečim grebem te zube, npr mlevenim keksom, ili čak koncem za zube kad malo iziritiram desni oko njih. Ne znam zašto, kao kad vas nešto svrbi pa se češete. Prija i kad ih pritikam štapićem za uši.
Osećaj se proteže do uveta, nekako ne potezu slepoočnica - obraz - vilica, čitava ta regija je blago topla.
Pre 2,3 meseca je postojala upala uveta koja je sa te strane bila naročito jaka i to uvo ume da me zaboli sa vremena na vreme, ali kakve to veze sad ima sa osećajem u zubima, ne znam.
Bol je, kao što rekoh, više osećaj da je nešto tu, nego što je neki specifičan bol. To 'nešto' obične bude paradontalni džep, ali snimci ne pokazuju ništa. Jako mi prija kad nečim grebem te zube, npr mlevenim keksom, ili čak koncem za zube kad malo iziritiram desni oko njih. Ne znam zašto, kao kad vas nešto svrbi pa se češete. Prija i kad ih pritikam štapićem za uši.
Osećaj se proteže do uveta, nekako ne potezu slepoočnica - obraz - vilica, čitava ta regija je blago topla.
Pre 2,3 meseca je postojala upala uveta koja je sa te strane bila naročito jaka i to uvo ume da me zaboli sa vremena na vreme, ali kakve to veze sad ima sa osećajem u zubima, ne znam.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Могуће је да је последица упале увета а можда имаш неку почетну упалу десни. За почетак труди се када жваћеш храну да гризеш на тај зуб мало више наго иначе. Значи треба да га форсираш али не претеруј - мало више него иначе. И наравно, масирај десни у правцу раста зуба - можеш и прстима а можељно је и четкицом за зубе док их переш. Видећеш за десетак дана шта ће се дешавати.