Čudan bol nakon nadogradnje

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Enči
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 18, 2016 9:42 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Čudan bol nakon nadogradnje

Post od Enči »

E, ovako. Šestica dole je bila pod velikom plombom, onda je, pre 7 godina urađena krunica, i nije bilo problema. Međutim, krunicu sam makao jer je bila oštećena, uradio nadogradnju belom plombom, i sad imam neki tupi bol. Boli na hladno, toplo, pritisak, mada se bol smanjuje, prestane nakon leka. Plomba je jako blizu pulpe. Interesuje me da li je ovo normalna reakcija, zub nema karijesa, da li će ovo proći, ili treba da se plašim upale nerva i slično?
Dabar™
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 19, 2016 2:42 pm

Re: Čudan bol nakon nadogradnje

Post od Dabar™ »

Enči napisao:E, ovako. Šestica dole je bila pod velikom plombom, onda je, pre 7 godina urađena krunica, i nije bilo problema. Međutim, krunicu sam makao jer je bila oštećena, uradio nadogradnju belom plombom, i sad imam neki tupi bol. Boli na hladno, toplo, pritisak, mada se bol smanjuje, prestane nakon leka. Plomba je jako blizu pulpe. Interesuje me da li je ovo normalna reakcija, zub nema karijesa, da li će ovo proći, ili treba da se plašim upale nerva i slično?
*** ako je plomba visoka zub UVEK reaguje na haldno i zagrizaj ... i jos nesto, ako je plomba na rentgenskom snimku "blizu zivca" ONDA je zivac ipak otvoren. zasto? zato sto postoje tzv. akcesorni kanali zivca koji su inficirani. ako imas rentgenski snimak ostavi mi da ga pogledam,
Enči
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 18, 2016 9:42 pm

Post od Enči »

Imam, ali ne znam kako da pošaljem. Je li da fotografišem, ili?
Dabar™
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Maj 19, 2016 2:42 pm

Post od Dabar™ »

Enči napisao:Imam, ali ne znam kako da pošaljem. Je li da fotografišem, ili?
*** gde mene nadje da pitas ... ja sam u mladjem kamenom dobu sto se kompjutera tice. verovatno ce vec neko da naidje ko ce uspeti da ti objasni kako se "dizu" slike na sajt.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Никада нисам постављао рендгенске снимке. Ево ти идеје. Снимак постави на монитор али постави белу подлогу иза њега тако да се лепо провиди. Онда га фотографиши са великом резолуцијом али без блица. И немој из руке него га постави на неку подлогу да буде миран. Онда исеци вишак фотке и ето.

Даље ваљда знаш како да поставиш фајл на неки сајт за шеровање итд.
Odgovori