treba mi dobar savjet
treba mi dobar savjet
moze li mi neko pomoci ko ima iskustva sa zubima.imam prilicno lose zube pogotove prednje odnosno dosta nemam prednjih zuba oko 8 ostali su samo korjeni za koje ne znam u kakvom su stanju.slabo sam cuvao zube kada sam trebao pa su mi pucali.zanima me kako to da sredim na koji nacin.cuo sam za nadogradnju mostove itd.sto se tice financija moze li sta uraditi za 600 km odnosno 300 evra.ako mi neko moze pomoci sto se tice savjeta neka mi javi
Jako je tesko bilo sta reci napamet.Prvo,koliko zuba nedostaje?Drugo,kakav je raspored postojecih i u kakvom su stanju?Postojeci korenovi se mozda mogu iskoristiti ovisno o stanju u kakvom su.Dakle napamet ti tesko moze bilo ko odgovoriti,tako da-PRAVAC KOD ZUBARA.Mozes konsultovati njih nekoliko,pa vidi gde ti je najpovoljnije.I da,sto ce cena tice ,raspitaj se i tu malo,ali na osnovu tvog sturog pitanja cini mi se da ce ti trebati ipak malo vise od 300 Eura.Pozdrav.
Ako sam dobro shvatio,nedostaje ti sa jedne strane 2,3,4,5,6.To bi znacilo da ne postoji indikacija za most.Preveliki je raspon.U tom slucaju imas dve solucije:1-Proteza u raznim kombinacijama(vizil,klasicna) ili 2-implantati,sto ti je daleko skuplje.U verijanti sa protezom,mozda bi se i uklopio u budzet od oko 300 Eura.U svakom slucaji pravac kod zubara da se prvo knzervativno sanira stanje u ustima (vadjenja,popravke,lecenja).Protetika ide uvek na kraju.Pozdrav i srecno.Budi uporan i nemoj da odustajes.
Jel mi moze neko reci jel postoji mogucnost stavljanja zubnog mosta ako fale 4, 5 i 6 ili je i to preveliki razmak?
Desilo mi se to da mi je 6ca vec davno izvadjena, a 4 je izvadjen koren pre mnogo godina. Posto mi se pojavio karijes na 5 i tu je trebalo vaditi zivac, otisla sam izvaditi 4 (da bi mi se stavio most od 3 do 7, sa 5 kao drzacem), i prilikom vadjenja tog zuba, zubar zakacio 5-cu i odlomio podobar komad (vidi se zubno meso koje je bilo ispod zuba, a onaj deo zuba oko desni izgleda ko "prsten" oko toga zubnog mesa.) Posto kod zubara mogu tek za mesec dana (dolazim u Srbiju, trenutno u inozemstvu), zanima me ima li nade da ta 5-ca prezivi do tada ili da je dam odma izvaditi. Unapred havala!
Desilo mi se to da mi je 6ca vec davno izvadjena, a 4 je izvadjen koren pre mnogo godina. Posto mi se pojavio karijes na 5 i tu je trebalo vaditi zivac, otisla sam izvaditi 4 (da bi mi se stavio most od 3 do 7, sa 5 kao drzacem), i prilikom vadjenja tog zuba, zubar zakacio 5-cu i odlomio podobar komad (vidi se zubno meso koje je bilo ispod zuba, a onaj deo zuba oko desni izgleda ko "prsten" oko toga zubnog mesa.) Posto kod zubara mogu tek za mesec dana (dolazim u Srbiju, trenutno u inozemstvu), zanima me ima li nade da ta 5-ca prezivi do tada ili da je dam odma izvaditi. Unapred havala!