Zanima me da li tablete protiv bolova prije odlaska zubaru, uz dobivenu anesteziju smanjuju bol prilikom popraljanja ili ubijanja zivca*?
Hvala
Tablete protiv bolova prije odlaska zubaru?
Nema potrebe da pijete bilo kakve analgetike pre anestezije, kao sto je vec receno, anestezija ce ili potpuno da obezboli ono sto treba, ili, u neki slucajevima kada to ne moze da uradi, ni analgetici tu nece pomoci. Njih ima svrhe uzimati, recimo, posle vadjenja nekog zuba ako se javi duzi bol, ali i u tom slucaju niposto ne treba uzimati acetisal, andol, ili neki drugi koji sadrzi acetilsalicilnu kiselinu.
ail napisao:Nema potrebe da pijete bilo kakve analgetike pre anestezije, kao sto je vec receno, anestezija ce ili potpuno da obezboli ono sto treba, ili, u neki slucajevima kada to ne moze da uradi, ni analgetici tu nece pomoci. Njih ima svrhe uzimati, recimo, posle vadjenja nekog zuba ako se javi duzi bol, ali i u tom slucaju niposto ne treba uzimati acetisal, andol, ili neki drugi koji sadrzi acetilsalicilnu kiselinu.
A zasto ne valja? Radi krvarenja, ili ?

Ako imate zakazano hirursku intrvenciju(vagjenje zuba,apikotomija i sl.)bolje je uzeti neki analgetik pola sata pre intervencije. Zasto? Zbog toga sto analgetik deluje tako sto blokira centar za bol u mozgu, a anestetik deluje lokalno, samo tamo gde se intervenira. Mozak, i pored anestezije, pamti sta se desavalo u toku intervencije, pa kad progje anestezija, reaguje bolom. Ako uzmete analgetik, onda put boli do mozga je blokiran, mozak nije registrovao bol tokom intervencije i zato lakse progete po prestanka anestezije. Moj savet vam je da uzmete analgetik u slucaju kad je postavljena dijagnoza i sledi intervencija. Izbegavajte acetil salicilnu kis. jer produzuje krvavljenje. 

Kupila sam Kombuhu i otkrila vas predivni sajt.Puno hvala za mnogo stvari koje sam od vas naucila.
Re: Ne!
Ovo mi je logicno, ako zubar jos uvek nije odlucio sta da ti radi sa zubom, da li da ga leci i sl. U tom slucaju mora da ispita tvoju reakciju na bol, a analgetik popijen 1/2 sata pre pocetka intervencije moze da ga ublazi i zavara.Diane napisao:Zubar mi je reko da pre dolaska ne pijem nista jer cu tada teze definisati bol.
Ako je zub za vadjenje