stomatoloski fakultet

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
MajaM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 10:50 am

stomatoloski fakultet

Post od MajaM »

Moze li neko ko je bio da mi kaze da li na stomatoloskom fakultetu moze da se plati pregled/rad profesora/doktora pa da on to sam obavi u ordinaciji ili u svakom slucaju morate da sedite pred studentima i mozda da vam i oni cackaju po ustima uz instrukcije?

Hvala :)
Korisnikov avatar
TE@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 11:31 pm
Kontakt:

Re: stomatoloski fakultet

Post od TE@ »

MajaM napisao:Moze li neko ko je bio da mi kaze da li na stomatoloskom fakultetu moze da se plati pregled/rad profesora/doktora pa da on to sam obavi u ordinaciji ili u svakom slucaju morate da sedite pred studentima i mozda da vam i oni cackaju po ustima uz instrukcije?

Hvala :)
Da, u Rankeovoj ulici se nalazi zgrada fakulteta a na 4 spratu je klinika za konzervativu. Na salteru ti stoji jasno istaknut cenovnik pregleda i intervencija . Dakle mozes da biras da li ce da ti radi profesor, asistent ili specijalizant pa i od toga zavisi cena usluge.
Pozdrav
MajaM
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 10:50 am

Post od MajaM »

puno hvala :)
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

i onda pitas

Post od studentbgd »

zasto student u Beogradu izvadi 4 zuba za godinu dana, i zasto ne znaju da drze ogledalce kad zavrse fakultet, i zasto nema pojama da razlikuje pulpit od hiperemije itd itd itd.

Sto da neko ide kod studenta kad za sitnu doplatu moze kod profesora ili asistenta.

I posle ti treba da sednes jednom od ovih novih doktora u stolicu koji sam zavrsavaju u nekoj tamo otdinaciji a on blage veze sa poslom nema.

Zato su u AMERICI RAZLIKE U CENAMA DRASTICNE, da se buducim mladim doktorima omoguci da nesto nauce i steknu praksu. Studenti ima cenu A asisten cenu A X 10 a profesor cenu A X 100. Pa sirotinja ide kod studenata.
Korisnikov avatar
TE@
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 11:31 pm
Kontakt:

Re: i onda pitas

Post od TE@ »

studentbgd napisao:zasto student u Beogradu izvadi 4 zuba za godinu dana, i zasto ne znaju da drze ogledalce kad zavrse fakultet, i zasto nema pojama da razlikuje pulpit od hiperemije itd itd itd.
U 99% slucajeva
1.Zato sto je student lenj.
2.Zato sto je student poznanik iz razreda koji je ponavljao i imao samo 1 svesku tokom skolovanja i 2 roditelja koja ce da finansiraju svoje retardirano cedo.
3 Losa selekcija jos na upisu pravi guzvu te se onima koji imaju potencijala da budu odlicni stomatolozi nemaju nedovoljno resursa i posvecenog im vremena zabog ovih iz stavke 2.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Re: i onda pitas

Post od studentbgd »

TE@ napisao:
studentbgd napisao:zasto student u Beogradu izvadi 4 zuba za godinu dana, i zasto ne znaju da drze ogledalce kad zavrse fakultet, i zasto nema pojama da razlikuje pulpit od hiperemije itd itd itd.
U 99% slucajeva
1.Zato sto je student lenj.
2.Zato sto je student poznanik iz razreda koji je ponavljao i imao samo 1 svesku tokom skolovanja i 2 roditelja koja ce da finansiraju svoje retardirano cedo.
3 Losa selekcija jos na upisu pravi guzvu te se onima koji imaju potencijala da budu odlicni stomatolozi nemaju nedovoljno resursa i posvecenog im vremena zabog ovih iz stavke 2.
Student lenj? Cek malo? Prosle godine su pustili ljude da prodju oralnu hirurgiju i ako je vecina imala nedovoljan broj izvadjenih zuba. Pod izgovorom da nije bilo pacijenata za studente. Ako nema zaista pacijenata to je onda ok. Ako ima pacijenata a studenti nece da rade onda postoji nacin. Ko ne odradi taj i taj broj nema potpisa, nema overe semestra, pada godinu. Dakle postoji nacin da ih nateras.

U Pancevu ne mozes da prodjes godinu ako ne odradis dovoljan broj zuba, cak sta vise, mozes kad god postoji slobodn stolica da dodjes i da radis , dakle van tvojih vezbi, mozes zapravo da radis koliko god zelis. Asistenti i profesori su uvek tu da pomognu. Ako je kvota 50 zuba niko se nece buniti ako ti van svojih vezbi dodjes i odradis 5000 zuba.
lecky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 2:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lecky »

Dragi kolega, ne mozes da ocekujes da neko postuje fakultet u Pancevu,ako ti konstatno istices koliko je "los" somatoloski fakultet u Beogradu. I jedan i drugi imaju svoje prednosti i mane,smatram da je prosto nemoguce da neko ko zavrsi stomatologiju nepravilno drzi ogledalce... A i razmisli malo,zar tvoji profesori u Pancevu nisu nekada davno ili u skorije vreme zavrsili stom. fakultet u Beogradu.
Nemoj ovo da shvatis kao napad na tebe ili kolege iz Panceva. Jednostavno kao objektivni posmatrac tvojih diskusija na tu temu, zelim da ti ukazem na gresku koju pravis i koja ne cini dobro ni tebi,a ni fakultetu koji zavrsavas.
Sve najbolje ti zelim i nadam se da ces ovo razumeti... :wink:
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

lecky napisao:Dragi kolega, ne mozes da ocekujes da neko postuje fakultet u Pancevu,ako ti konstatno istices koliko je "los" somatoloski fakultet u Beogradu. I jedan i drugi imaju svoje prednosti i mane,smatram da je prosto nemoguce da neko ko zavrsi stomatologiju nepravilno drzi ogledalce... A i razmisli malo,zar tvoji profesori u Pancevu nisu nekada davno ili u skorije vreme zavrsili stom. fakultet u Beogradu.
Nemoj ovo da shvatis kao napad na tebe ili kolege iz Panceva. Jednostavno kao objektivni posmatrac tvojih diskusija na tu temu, zelim da ti ukazem na gresku koju pravis i koja ne cini dobro ni tebi,a ni fakultetu koji zavrsavas.
Sve najbolje ti zelim i nadam se da ces ovo razumeti... :wink:
Pogresno me shvatas. Po meni je fakultet taj koji treba da studentima obezbedi pacijente. I ja kad bi se stavio u ulogu pacijenta i mogao da idem kod profesora fakulteta ili asistenta da mi radi zube za sitne pare uz neku sitnu doplatu pre bi isao kod profesora ili asistenta nego kod studenta. Ko gospodja koja je postavila temu.

Prosto treba ukinuti profesorski rad i rad asistenata na pacijentima sem kad nije za potrebe demonstracija pa ko hoce da popravlja zube za sitne novce moze ali kod studenata moze tu da bude profa ili asistent da nadgleda. Ko nece ima bato domova zdravlja koliko god zelis. Ima i privatnih ordinacija. Zna se klinika u Rankeovoj treba da bude za rad studenata jos jednom ponavljam ko hoce da radi zube za minimalnu lovu u Rankeovoj treba da ih radi kod studenata ko nece ima domove zdravalj, privatnike itd itd itd.
lecky
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 03, 2008 2:05 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od lecky »

Naravno da se po tom pitanju,vezano za pacijente, slazem. Nisu trebali to ni da daju kao opciju, ako zele da olaksaju studentima i da ih sto bolje pripreme za samostalan rad. Prosto je neverovatno da tako malo obracaju paznju na te stvari tj. zalosno je...
A sto se tice moje kritike,stvar je u tome da nisam zelela da ljudi steknu pogresan utisak o tome kada istices prednosti stomatoloskog fakulteta u Pancevu,jer ponekad deluje kao da ti nedostaje objektivnosti u svemu tome. Jer samo ako postujes druge,mozes to i ocekivati od njih.
Drago mi je da smo se slozili! :)
Pozz
Odgovori