za stomatologa

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

za stomatologa

Post od Ivanna Kraljica »

Da li je moguce da se zub koji je zaliven(valjda se tako zove,stavljaju neku uzasnu kiselinu na zub)pokvari posel izvesnog vremena?

Da li je moze da se ispravi neranina na zubu na koji je stavljena bela plomba?

i poslednje pitanje da li kada sa zuba(konkretno sestice)spadne delic plombe,a vi se sutradan javite zubaru on mora da skine celu plombu i zub popuni necum belim(kao mali kruzici vate,a odozgo nesto ,,cvrst'' koje pukne pri prvom zalogaju),a zatim vas posalje na snimanje zuba,i utvrdi sa snimka da vise nista ne treba raditi,i ostavi to tako(a kasniej iz zuba ispadne i to belo nacisto i zub ostane supalj),i na kraju,posle nekih 5 dana,kada iv dodjete da se zalite jer ne mozete d apodnesete taj osecaj u ustima,oni vam ga izvade....

ovo trece me interesuje posebno,jer sam ja imala takva slucaj gde je sk.zub. otvorila zub skoz,zatim ubadala neke velike igle(nisam osetila nikakv bol,ali ih je ubadala),i onda stavila to belo(sta god bilo)koje je ispalo dok sam ja stigla na red za snimanje i zatim kada sam joj donela snimak ona kaze nista vise ne treba tu.......a posle sam otisla kod privatnika,on je rekao da mora da ga vadi,i u mom slucaju bio je zub sa cetiri korena i vadio ga je oko 30 minuta.....
je'l mozete da mi kazete da li je moralo ovako,i kako je moglo ako nije moralo ovako,i sta ja da radim sa ovom rupicom koja je ostala na tom mestu,hoce li se ostali zubi pomeriti(imam lepo slozene zube,doduse malo krive),ili ima nesto da se stavi u tu rupicu....

Hvala unapred na odgovru...
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Re: za stomatologa

Hoceli mi neko od stomatologa na forumu odgovoritii???????
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Ivanna Kraljica napisao:Hoceli mi neko od stomatologa na forumu odgovoritii???????
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

Hoce li neko odgovoriti???? :roll:
Bila bih mu zahvalna........... :)
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

1. Moguce. 2. Moze. 3. To belo sto puca je privremena plomba i normalno je da se ona pomalo kruni i zato je potrebno izbegavati zvakanje na toj strani dok god ona stoji u ustima. Po vasoj prici vidim da je zub endodontski tretiran, posle cega je vasa doktorka zakljucila na osnovu snimka da su kanali korektno napunjeni i da se moze staviti definitivna plomba. Drugi doktor je ocigledno smatrao da zub nije korektno napunjen i odlucio se da ga izvadi, mada da budem iskren postoje i druge metode za resavanje tog problema tipa revizija punjenja. Da li je endodoncija dobro uradjena ili ne, ja vam ne mogu reci jer ne vidim vas snimak.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

pa zub je izvadio onaj stomatolog sto ga je i popravio jer se on,dok sam ja dosla na red kod mog stomatologa pokvario,i on je rekao da nema vajde da se popravlja,pa ga je izvadio.imao je cetiri korena,tako da sam ja crkla dok je sve povado...snimak,pokusacu da nadjem,nznm gde sam ga ostavila........ali samo me intersuje,da li je moralo tako,ili je ipak na neki nacin mogla da se spase sestica,i sta sada,posto mi ej ruzno tako rupa da ostane.........

hvala na odgovoru!
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

znam da smaram,ali se interesujem...nadam se da mi niko nece zameriti i da ce mi neko odgovoriti.....................

HVALA VAM PUNO SVAKAKO! :D
mare81
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 20, 2011 7:32 pm

Post od mare81 »

Opusti se i pusti doktora da obavi svoje,ipak on bolje zna od tebe i nemoj paniciti za svaku sitnicu.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

mare81 napisao:Opusti se i pusti doktora da obavi svoje,ipak on bolje zna od tebe i nemoj paniciti za svaku sitnicu.

ne panicim ja mnogo,samo se plasim da se ne napravi nesto gore :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:
Odgovori