Da li bi ste seli studentu u stolicu

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Da li bi ste seli studentu u stolicu

Post od studentbgd »

Pazite vrlo dobro pitanje. Jeste li dovoljno hrabri/ludi za tako nesto.

Recimo vikend , ni jedna ordinacija ne radi, vas uvatila ganglera, boli vas da na oci ne mozete da gledate, sudota 17h. Na kraju nadjete vaseg prijatelja i on vam preporuci odlicnog stomatologa. Super. Okrenete vi broj. Javi se decko popricate uzme vam simptome, kaze da je gangrena da treba uraditi drenazu i zamoli vas da pokusa da pozove nekog od doktora. Na zalost ne nalazi nikog ali vam kaze da moze da vam pomogne da vas prodje bol. Znaci otvori zub prodje iglicama do 25 (licno volim do 25 i ovako i onako ce ti kanali da se kasnije sire sto ne napraviti lepu drenazu, uz duzno postovanje prema svima koji misle drugacije, naravno sve lepo polako i stalozeno sa ispiranjem od najmanje iglice pa polako povecavati lepo isprati, sa mnogo strpljenja)

Da li cete pristati na pomoc ili cete radije trpeti bol?
katicalatica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 13, 2007 5:02 pm

Post od katicalatica »

Nema teorije! Za tako nesnosan bol ne bih pitala koliko kosta da odem kod privatnika, pre svega iskusnog stomatologa, da to resim. Studentu bih dozvolila da mi, eventualno, plombira zub i nista vise...zao mi je!
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

katicalatica napisao:Nema teorije! Za tako nesnosan bol ne bih pitala koliko kosta da odem kod privatnika, pre svega iskusnog stomatologa, da to resim. Studentu bih dozvolila da mi, eventualno, plombira zub i nista vise...zao mi je!
Ne kontas pitanje. U situaciji da nemas gde drugde da odes. Dakle samo pruzanje osnovne pomoci da te mine bol. Posle te preuzima iskusan stomatolog za dalje lecenje svakako.
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

Ja sam pristajala i opet bih. :wink:

Najbolja prijateljica mi je stomatolog, a nekada je bila i student, jeeel :lol: , i sa punim poverenjem sam sedala njoj u stolicu!

E sad, da nisam imala tu srecu da imam nju, sigurna sam da bih opet sela u stolicu studentu (ako bih imala gangrenozni bol), pa makar i samo da mi stavi arsen (ili sta se vec sada po novijim metodama stavlja za umrtvljavanje zivca!!??), nisam sigurna da bih se upustala u "busenje kanala" a bez da ima dr da ga nadgleda (mada se i doktorima desava da probiju kanal), a punjenje bih svakako ostavila za dr-a, to se vec ne bih usudila da prepustim studentu a bez nadgledanja.......
yt1ecp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:18 pm

Post od yt1ecp »

E, moja Majjo, kakvo bre umrtvljavanje zuba kod gangrene, kakvi arseni????
Covek je postavio vrlo dobro pitanje! I licno mislim da se stvarno ne moze dati neko "generlano" resenje. Bas je za diljemu, sto kazu neki nasi susedi.
Na takvoj akciji ljudi koji nisu u struci steknu poverenje i u studenta. I zasto da ne? Evo ja bih seo studentu u stolicu da mi otvori gangrenozan zub. Ako sam vec dozvolio da dodje do gangrene, onda je malo vazno da li ce mi pomoci specijalista ili student. A, pomoc je jednostavna, i nema varijacija na temu. Znas, nekada student odradi posao pazljivije i neznije i korektnije od nekoga ko to odradi rutinski!
Pitanje je stvarno za razmisljanje !! :wink:
Za pametnog coveka, svaki dan je novi zivot !
teeyannah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 01, 2007 2:32 pm

Post od teeyannah »

sela bih
sedala sam
a i student sam.
:D
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

katicalatica napisao:Nema teorije! Za tako nesnosan bol ne bih pitala koliko kosta da odem kod privatnika, pre svega iskusnog stomatologa, da to resim. Studentu bih dozvolila da mi, eventualno, plombira zub i nista vise...zao mi je!
plombiranje zuba je komplikovanija intervencija od prve pomoci kod gangrene :) :lol: :lol: :lol:
yt1ecp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:18 pm

Post od yt1ecp »

TACNO, studentbgd !!!!
Samo, eto vidis koliko ljudi malo znaju o praksi. A, kad na red dodje prica o cenama, tu tek mozes svega da se naslusas!
Pozdrav !!!
Za pametnog coveka, svaki dan je novi zivot !
Odgovori