Postovani,poslala sam malog juce kod zubara samog,ima 16 godina.
Prvi puta bez mene.......
Trebao je doktor da mu poptavlja zube i vraca se sa krvarenjem.
Doktor mu je isekao makazama kozu ispod usne kaze,to ionako nicemu ne sluzi.Ne znam kako se to zove ali mali nikada nije imao problema sa tim i to svako ima u ustima.Ne znam da li sam Vam dobro objasnila ali bez mog odobrenja,povredi mi dete.
Mali je jako u bolovima,nije mu ni antibiotik prepisao i kada sam ga danas nazvala nije imao sta da kaze nego da to mnogi odstranjuju zato sto se tu skupljaju bakterije.
Mali je veoma zabrinut,a za moju sekiraciju da Vam ne pricam.
Jako se bojim i ne znam zasto mu je isekao iz cista mira kaze dead skin.
Ono sto nicemu ne sluzi.....
On nije specijalista i nije smeo to uraditi bez mog odobrenja upravo sam saznala.
Da pokusam bolje objasniti:u ustima ispod usne i ispod samog nosa to sto mi svi imamo.....
On se brine da li ce mu kasnije usna biti ista i kakve su posledice?
Molim Vas za odgovor jer jako sam zabrinuta!
Pozdrav
Da li ste ikada culi?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 20, 2006 12:06 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja Ontario mislim da sam shvatila ,da se radi o ''resici'' koja postoji ispod gornje usne,
Meni je to uklonjeno ,jer ne sluzi nicemu a ''sputava'' usnu ,a kod nekih i jezik (ista takva resica postoji i ispod jezika ,kod nekog vise kod nekog manje izrazena)i to mi je uklonjeno
!
Tako da to sto je uradjeno ,nije greska ,nego je verovatno trebalo!
Javice se neko od stomatologa ,pa ce ja mislimpotvrditi ili objasniti !
P.S.
JA se nadam da sam dobro razumela o cemu se radi?
Meni je to uklonjeno ,jer ne sluzi nicemu a ''sputava'' usnu ,a kod nekih i jezik (ista takva resica postoji i ispod jezika ,kod nekog vise kod nekog manje izrazena)i to mi je uklonjeno

Tako da to sto je uradjeno ,nije greska ,nego je verovatno trebalo!
Javice se neko od stomatologa ,pa ce ja mislimpotvrditi ili objasniti !
P.S.
JA se nadam da sam dobro razumela o cemu se radi?
O draga Orka,hvala ti puno!
Ja evo cekam ali se jos niko ne javlja od lekara.Da li ti je usna posle toga bila normalna?Zasto su ti otklonili?
Moj mali nije zato ni isao kod zubara,a inace sa tim nije imao nikakvih problema pa ne razumem zasto mu to uradi?
Evo danas je dobio antibiotike,jako ga boli......
Koliko dugo te bolelo ako jeste?
Hvala ti puno sto si se javila!
Puno pozdrava

Ja evo cekam ali se jos niko ne javlja od lekara.Da li ti je usna posle toga bila normalna?Zasto su ti otklonili?
Moj mali nije zato ni isao kod zubara,a inace sa tim nije imao nikakvih problema pa ne razumem zasto mu to uradi?
Evo danas je dobio antibiotike,jako ga boli......
Koliko dugo te bolelo ako jeste?
Hvala ti puno sto si se javila!
Puno pozdrava

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 12, 2007 6:25 pm
Koliko sam razumeo,rec je o sluzokozi(ne koza kako ste naveli),a zahvat je najverovatnije resekcija frenuluma gornje usne.Resekcija frenuluma je rutinski zahvat koji se najcesce izvodi u slucaju visokog pripoja za gingivu,tj. desni,a radi prevencije povlacenja gignive i pocetka parodontopatije u predelu pripoja.
Nemate nikakvog razloga za brigu(ako je zahvat sproveden pravilno),antibiotici nakon ovg zahvata se ne daju,niti ce doci do bilo kakvih estetskih promena na usni.
Nadam se da sam Vam pomogao,a ako nesto nije jasno slobodno pitajte
Nemate nikakvog razloga za brigu(ako je zahvat sproveden pravilno),antibiotici nakon ovg zahvata se ne daju,niti ce doci do bilo kakvih estetskih promena na usni.
Nadam se da sam Vam pomogao,a ako nesto nije jasno slobodno pitajte
Hvala Vam doktore puno!
Ne znam zasto je to uradio jer mali nije imao nikakvih problema.
Nije mu smetalo,sve je bilo normalno....a to da ne sluzi nicemu nema nikakve veze sa ovim sta mu je doktor napravio.
Ne znam da li sam dobro objasnila ali verujem da razumete:
Kao sto je Orka rekla da ta mala resica ispod usne proma nosu.....
Jos uvek ne mogu da dodem sebi doktore!
Kaze taj zubar meni juce na telefon,e to mnogi rade jer to nema nikakvu ulogu i jednom ce mi on zahvaliti.Nekada nekome upada izmedu zuba!
Ja sam ga samo pitala:da li si isekao sebi?
Ostao je cuteci........
Zao mi je doktore,jer je bez mog znanja to uradio........a uopste nije bilo potrebe!
Nadam se da nece biti nikakvih komplikacija!
Dobio je antibiotik od naseg porodicnog lekara,jer ga jako boli......
Veliki pozdrav

Ne znam zasto je to uradio jer mali nije imao nikakvih problema.
Nije mu smetalo,sve je bilo normalno....a to da ne sluzi nicemu nema nikakve veze sa ovim sta mu je doktor napravio.
Ne znam da li sam dobro objasnila ali verujem da razumete:
Kao sto je Orka rekla da ta mala resica ispod usne proma nosu.....
Jos uvek ne mogu da dodem sebi doktore!
Kaze taj zubar meni juce na telefon,e to mnogi rade jer to nema nikakvu ulogu i jednom ce mi on zahvaliti.Nekada nekome upada izmedu zuba!

Ja sam ga samo pitala:da li si isekao sebi?
Ostao je cuteci........
Zao mi je doktore,jer je bez mog znanja to uradio........a uopste nije bilo potrebe!
Nadam se da nece biti nikakvih komplikacija!
Dobio je antibiotik od naseg porodicnog lekara,jer ga jako boli......
Veliki pozdrav

-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 20, 2006 12:06 pm
Ja nisam dobila antibiotik ,jer nije imalo potrebe.Bolelo me je ,ali se ne sećam koliko,to je ipak individualna stvar.Kao kod posekotine ,nekom zaraste za dva ,a nekom za mesec dana.....
A to što je sečeno meni su rekli da se naziva nešto tipa, ''sputan jezik'' ili nešto slično!.....
To je stvarno rutinska operacija ( ako se tako može nazvasti ,jer i ne liči na operaciju)
Nije za brigu, bar svi stomatolozi tako tvrde, a i po sebi bih rekla da nije za brigu .
A to što je sečeno meni su rekli da se naziva nešto tipa, ''sputan jezik'' ili nešto slično!.....
To je stvarno rutinska operacija ( ako se tako može nazvasti ,jer i ne liči na operaciju)
Nije za brigu, bar svi stomatolozi tako tvrde, a i po sebi bih rekla da nije za brigu .
Po opisu koji dajete vjerovatno je uradjena frenulektomija tj. operacija frenuluma-resice gornje usne. TO je cest i prilicno rutinski oralnohiruski zahvat koji se vrsi kad postoji prerazvijena resica gornje usne.
To ne znaci da je resica potpuno uklonjena, samo je presjecena i zasivena na vishe.
Iako ne stavra nikakve probleme, moze da stori vremenom tako sto dovodi do ortodonstkih problema tj. problema da dolazi do nepravilnog polozaja gornjih zuba, ili pak kasnije da bude velika smetnja za izradu protetskih radova, ili pak da dovede do parodontopatije prostije receno do stavranja dzepova,trosenja kosti vilice, rasklimavanja zuba, narodski ukovrijezeno "parodontoze". Znaci zahvat koji je pozeljno uraditi preventivno i sto je osoba mladja tim bolje.
Poslije tog zahvata, najcesce moze doci do otoka, jer je radjen rez a gornja usna i okolno podrucje je rastresito tako da reaguje otokom. S toga ste mogli staviti malo hladnog obloga.
Svakako, moze da boli , pomazu i lijekovi protiv bola,a antibiotici mogu i ne moraju. Jedino kao preventiva upali, ali u sustini nisu obavezni.
Dakle, nista alarmantno , da dizete toliku prasinu. ONo sto jedino jeste da se takav zahvat ipak treba pripremiti, i objasniti sta je potrebno uraditi, pogotovo kod maloljetne osobe, pa tek onda po dogovorenom terminu pristupiti intervenciji. Kazem takav je obicaj kod nas, a mozda je u Kanadi gdje pisete malo drugaciji, obicaj, ne znam. Kazem, sve u svemu nista sokantno da se sikirate i dizete larmu na stomatologa.
Ne vjerujem da bi bilo ko od kolega , bilo gdje, radio takvo sto da ne postoji indikacija.
pozdrav!!
To ne znaci da je resica potpuno uklonjena, samo je presjecena i zasivena na vishe.
Iako ne stavra nikakve probleme, moze da stori vremenom tako sto dovodi do ortodonstkih problema tj. problema da dolazi do nepravilnog polozaja gornjih zuba, ili pak kasnije da bude velika smetnja za izradu protetskih radova, ili pak da dovede do parodontopatije prostije receno do stavranja dzepova,trosenja kosti vilice, rasklimavanja zuba, narodski ukovrijezeno "parodontoze". Znaci zahvat koji je pozeljno uraditi preventivno i sto je osoba mladja tim bolje.
Poslije tog zahvata, najcesce moze doci do otoka, jer je radjen rez a gornja usna i okolno podrucje je rastresito tako da reaguje otokom. S toga ste mogli staviti malo hladnog obloga.
Svakako, moze da boli , pomazu i lijekovi protiv bola,a antibiotici mogu i ne moraju. Jedino kao preventiva upali, ali u sustini nisu obavezni.
Dakle, nista alarmantno , da dizete toliku prasinu. ONo sto jedino jeste da se takav zahvat ipak treba pripremiti, i objasniti sta je potrebno uraditi, pogotovo kod maloljetne osobe, pa tek onda po dogovorenom terminu pristupiti intervenciji. Kazem takav je obicaj kod nas, a mozda je u Kanadi gdje pisete malo drugaciji, obicaj, ne znam. Kazem, sve u svemu nista sokantno da se sikirate i dizete larmu na stomatologa.
Ne vjerujem da bi bilo ko od kolega , bilo gdje, radio takvo sto da ne postoji indikacija.

dr stom.
Hvala Vam doktore puno!
Evo prestalo je da ga boli,ali cu ga voditi na kontrolu kod drugog zubara.
Nikada vise kod ovoga!
To sto je on uradio nije smeo i imam pravo da ga tuzim.
Prvo nije specijalista,
Dugo morao je mene nazvati i pitati ili muza.
Trece za to postoje specijalisti koji rade.....samo po potrebi,a li on nije smeo da glumi surgeona jer to nije.....
S ozirom da odstranja ljudima u zubarskoj ordinaciji i male mladeze,nesto kao bradavice.......pitanje je:
Da li je on sav svoj u glavi?
To je je rekao kada je prije video mojoj maloj na celu,da on to moze lako odstraniti jer je mnogima to uradio
Naravno da sam rekla da ona ide kod dermatoliga jer i da nema zakazan taj pregled ne bih mu sigurno dala.
Pozdrav
Evo prestalo je da ga boli,ali cu ga voditi na kontrolu kod drugog zubara.
Nikada vise kod ovoga!
To sto je on uradio nije smeo i imam pravo da ga tuzim.
Prvo nije specijalista,
Dugo morao je mene nazvati i pitati ili muza.
Trece za to postoje specijalisti koji rade.....samo po potrebi,a li on nije smeo da glumi surgeona jer to nije.....
S ozirom da odstranja ljudima u zubarskoj ordinaciji i male mladeze,nesto kao bradavice.......pitanje je:
Da li je on sav svoj u glavi?
To je je rekao kada je prije video mojoj maloj na celu,da on to moze lako odstraniti jer je mnogima to uradio

Naravno da sam rekla da ona ide kod dermatoliga jer i da nema zakazan taj pregled ne bih mu sigurno dala.
Pozdrav