Sta umesto zuba?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Pacijent1978
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 13, 2009 4:25 pm

Sta umesto zuba?

Post od Pacijent1978 »

100% sam siguran da mora da mi se izvadi cetvorka.
ali estetika mi je VEOMA BITNA. ne moze tu da ostane rupa.
implant je skup i treba dosta vremena za to. a ne moze ni krunica, koren je skroz unisten.

znam da postoji most, ali to je busenje susednih zdravih zuba. za to bas i nisam mnogo zainteresovan.

da li postoji jos neka opcija?
mora da je prilicno brzo. mozda oko 1 nedelje. i da estetski izgleda lepo.

koliko bi kostalo i koje su mane?
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Re: Sta umesto zuba?

Post od milanche_srb »

Pre nego sto izvadite cetvorku prvo otidjite kod specijaliste stom. protetike koji ce vam predloziti najbolje resenje za vas slucaj. U zavisnosti od stanja te cetvorke mozda ona i nece morati da se vadi, ili ce mozda moci da se leci, pa makar i ostao samo koren za livenu nadogradnju, koja je u vasem slucaju najbolje resenje. Da ne bismo ovako na nevidjeno sad lupali glavu sta sve moze a sta sve ne moze, prvo pregled i misljenje stomatologa o tome sta je najbolje za vas, a onda sve ostalo.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Pacijent1978
Novi član
Novi član

Post od Pacijent1978 »

gornja desna cetvorka zeza. radjena je apikotomija, pre 5-6 god. zub se klati od tad. i ima krunicu na zubu. pre par godina hirurg je opet operisao zub, smrdelo je mnogo i opet je stavio vestacku kost. mislim da mu nema spasa zato sto se mnogo klati, a mislim i da je hirurg tako rekao.
interesuje me koje postoje opsije osim mosta i implanta, koliko kosta, koliko je brzo i ima li nekih mana.
Pacijent1978
Novi član
Novi član

Post od Pacijent1978 »

milanche_srb napisao:Pre nego sto izvadite cetvorku prvo otidjite kod specijaliste stom. protetike koji ce vam predloziti najbolje resenje za vas slucaj. U zavisnosti od stanja te cetvorke mozda ona i nece morati da se vadi, ili ce mozda moci da se leci, pa makar i ostao samo koren za livenu nadogradnju, koja je u vasem slucaju najbolje resenje. Da ne bismo ovako na nevidjeno sad lupali glavu sta sve moze a sta sve ne moze, prvo pregled i misljenje stomatologa o tome sta je najbolje za vas, a onda sve ostalo.
problem je sto nisam u srbiji. a ovde bilo kakv pregled ili savet kosta mnooogo.
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Ne postoji. Imate varijantu da stavite implantat sto bih vam licno preporucio, zatim most i kao treca solucija takozvana zabica, medjutim da budemo realni ona prakticno ne sluzi nicemu, niti je funkcionalna, a uloga joj je samo da vizuelno prikrije nedostatak. Za cene pitajte stomatologa kod kog cete resiti problem.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
Odgovori