Skidanje kaemnca UZ

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Skidanje kaemnca UZ

Post od Ivanna Kraljica »

Ultrazvucno skidanje kamenca.....da li boli?koliko odp traje za obe vilice?da li je neprijatno??
nesto vise o ovome ako moze...hvala....
I.S.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Re: Skidanje kaemnca UZ

Post od studentbgd »

Moze da boli moze da bude i neprijatno a i ne mora sve zavisi od toga da li se radi na zubima koji imaju duboke djepove ili gde su desni upaljene ali se radi na da kazemo normalnim zubima i desnima. Ono zujanje zna da iritira. Ako se posle neprijatnog ciscenja zbog upale desni pridrzavas uputstava stomatologa pa na sledece dodjes bez upaljenih desni neces imati neprijatnost, sem moguceg opet kazem nekim ljudima neprijatnog zvuka.

U svakom slucaju postoji anestezija.

I na kraju to je najbolji tretman za prevenciju parodontopatije naravno pored dobre oralne higijene sto podrazumeva i upotrebu konca. Kamenac treba da se cisti jednom u 4-6 meseci.

Meni ponekad majke mi dodje da te dovedem kod sebe da ti sredim zube. Koliko ti vec lece taj problem sa desnima?

Idi uradi to i ne kukaj :D :D :D
Doktor stomatologije....ali nick ostaje :)
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Naravno govorim o ljudskom skidanju kamenca!!!! A ne o onom gde se prodje samo po povrsini da se skinu naslage od ne znam ja cega da se pacijent zadivi kako mu se sijaju zubi a sulkusi i interdentalni prostori se ne pipnu a tamo bakterijska zurka na plak podijumu.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

hehehe
icicu naravno.....al reko da se raspitam prvo
ne daje se anestezija,to sam prvo pitala stomatologa

ja cu da dodjem kod tebe,samo ako ce da prestane....ali za stalno da prestane....

leci se odp od novembra prosle gfodine,tada sam otisla sa bolom i vuce se do sada....

i odrzavam dobru oralnu higijenu i korstim koncic i sve postujem i ne znam odakle mi vise gingivitis
to je pcoelo da cudi i mog doktora

e ne znam da li je ljudko ili kako vec.....ali to mi je doktor rekao da dodjem sl nedelje.....
pa naravno da cu se zadiviti ako zablistaju :DD
koliko to vremenski odp traje...da iimam u palnu
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član

Post od studentbgd »

Ne daje se anestezija rutinski ali ako boli pa ne moze pacijent da iydrzi moze da se da.

Koliko traje? Kod nekih pacijenata 15 minuta a kod nekih ni 2 sata ne mozes da skines sve :D
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

ma prezivecu ajde sad.....

a to moze da pomogne,msm da ne idem bzv.

znam da moze da se dobije na boji,ali da izleci nisam sigurna
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Kontakt:

bila sam :D
tako su blistavi glatki odusevljena sam
malko me je iritiralo ono zujanje,al prezivela sam 10 minuta.....
zorankov
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 09, 2006 6:12 pm

Post od zorankov »

Šta se u stvari pod pojmom kamenca podrazumeva u stomatologiji?
Da li se taj kamenac hvata na mostovima, i na protezama?
U gornjoj vilici imam dva mosta. Može li se kamenac taložiti na "prelazu", tj. tamo gde mostovi naležu na desni?
U donjoj vilici imam protezu koja se vadi. Treba li nju povremeno kod stomatologa očistiti, ultrazvukom ili već nekim postupkom?
Irc1
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jul 19, 2011 5:54 pm

Post od Irc1 »

Ja sam bio na skidanju kamenca i mekih naslaga (to sam trazio), ali i posle toga meni uz same desni nekih zuba je ostao kao zuckasto-braonkast (ne toliko primetan) poluluk (uz desni)..To skidanje mi zubar nije radio ultrazvukom nego nekom brusilicom..Da li je to normalno ili nije valjano odradjen posao? I jos jedan stvar, ispiram zube hidrogenom, sodom bikarbonom i koristim karanfinlic, i primetio sam da mi se manje luci pljuvacka od kada to koristim.. Sta od ovoga utice na smanjeno lucenje iste? 8) 8) Kakva sredina odgovara dobrim bakterijama a kakva anaerobnim i gljivicama, u smislu ph, da se uspostavi normalna flora usta???
Odgovori