Pre desetak dana sam popravila gornju levu šesticu. Kako se radilo o sekundarnom karijesu, zahvatio je dobar deo zubnog tkiva, no nije vađen živac, već je stomatolog samo ispunio šupljinu kompozitnom (belom) plombom. Pre 3-4 dana (nekih 7-8 nakon popravke) počinjem da osećam sevajući bol u zubu, koji se prenosi na suprotnu šesticu u toj vilici i na donju šesticu sa te strane i na čelo u blizini levog oka. Bol traje par sekundi, al' se često javlja u toku dana. Zub me ne boli ni na hladno, ni na toplo, a ni pri zagrižaju, ali je prisutna neka nelagodnost u predelu zuba.
Javila sam se stomatologu, al' on još uvek nije za otvaranje zuba, jer bol ne traje 5-10 minuta u kontinuitetu, što bi za njega, pretpostavljam, bio siguran znak da treba nešto da preduzme. Rekao mi je da sačekam par dana, pa, ako se takva situacija nastavi, da vadimo živac.
Meni se simptomi polako smiruju, bol se više ne prenosi na druge zube, retko se javlja u toku dana (danas svega 2 puta), nema ni nelagodnosti u zubu, ali u očnom kapku levog oka osećam blagi pritisak, kao da oko nije dovoljno otvoreno, a jeste.
Da li je moguće da promene na kapku potiču od zuba (s obzirom da se bol prenosio i do okoline oka) ili je nešto drugo u pitanju, promaja ili sl? Kome da se obratim?
Sevajući bol u zubu
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am
Re: Sevajući bol u zubu
veoma retko se desava da od otoka gornje setice dodje do problema sa kapkom, ta simptomaologija je uglavnom zastupljena kod otoka prourokovanim gornjim ocnjakom.....mada uvek ima izuzetaka....
najbolje da sacekate nekoliko dana, da se isprati stanje na toj sestici..ako sestica vise ne daje nikakve bolne senzacije, onda je verovatno uzrok neke druge prirode....
najbolje da sacekate nekoliko dana, da se isprati stanje na toj sestici..ako sestica vise ne daje nikakve bolne senzacije, onda je verovatno uzrok neke druge prirode....
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Apr 06, 2012 12:57 pm
Re: Sevajući bol u zubu
Najlepše hvala na odgovoru!