sensodin ?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
bratislav
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 28, 2005 11:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

sensodin ?

Post od bratislav »

Da li neko koristi SENSODIN pastu za zube, reklamira se neprestano, kazu da smanjuje probleme sa desnima, da li je zaista toliko dobra...cena joj je previsoka oko 300- 400v din? Kakvo je vase iskustvo ?
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm

Post od drecun »

Sensodyne pasta za zube smanjuje osetljivost kod preostljivih zuba (naročito u vratu zuba), što je kliničkim ispitivanjima dokazano. Potrebno je koristiti je redovno tokom više nedelja da bi rezultat bio evidentan. Ova pasta, kao ni bilo koja druga, ne može da izleči parodontopatiju.
Dakle, ukoliko nemate zube koji su preosetljivi na mehaničke (dodir) i termičke (toplo,hladno) nadražaje, nema potrebe da koristite Sensodyne.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
miminamama
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am

Post od miminamama »

Bila bih slobodna da ispravim kolegu Drecuna: vi, verovatno, mislite na Sensodyne F, koji se koristi za preosetljive zube, a osoba koja trazi savet misli (mozda) na Sensodyne uopste :). Ako se dobro secam, postoji i Sensodyne C, i Total.

Za "pacijenta": koleginica koja radi sa mnom i ja smo na sebi probale Sensodyne F (zdravi, a preosetljivi pojedini zubi), i pasta je apsolutno delotvorna. Za ostale vrste bih vam savetovala pregled specijaliste bolesti usta, jer je (ipak) potrebno prvo odrediti da li vam je pasta "terapijskog" tipa zaista potrebna i prethodno preduzeti odgovarajuce mere.

Svako dobro.
drecun
Aktivan član
Aktivan član

Post od drecun »

Na našem tržištu prisutni su Sensodyne original (aktivni sastojak-stroncijum hlorid, bez fluorida), Sensodyne F (sadrži i natrijum fluorid), Sensodyne C (sadrži vitamin C) i Sensodyne Total care (natrijum fluorid, triklosan, kalijum hlorid). Sve Sensodyne paste su namenjene osobama sa preosetljivim zubima. Kao i druge "terapijske" zubne paste, treba ih koristiti sa preporukom stomatologa, kao što reče koleginica miminamama.
Pozdrav, sve najbolje!
drecun
Aktivan član
Aktivan član

Post od drecun »

Eto, pogrešio sam! Sensodyne C nije sa vitaminom C, nego je kod nas i na istočnom tržištu C oznaka za Sensodyne Classic (tj. Sensodyne original). Pozdrav! :oops:
miminamama
Aktivan član
Aktivan član

Post od miminamama »

:)

Hvala i vama na "dodatku", i svako dobro.
perakojot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2004 11:13 pm

Post od perakojot »

Nije da reklamiram ali imam par pacijenata koje vodim kroz parodontopatiju i dosta su dobre rezultate postigli sa tom pastom po pitanju osetljivosti vrata i korena zuba.

Eto i ja dajem glas ZA! :D
miminamama
Aktivan član
Aktivan član

Post od miminamama »

Da, mada ja imam pacijenata cija preosetljivost je dobro reagovala na "Elmex" i intenzivnu fluorizaciju ("Fluor-protector", recimo); da li mozda sa tim imate nekih iskustava?

poz :)
perakojot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2004 11:13 pm

Post od perakojot »

Fluorizaciju sam primenjivao ali moram priznati da sa Elmex pastom nisam imao iskustva (ustvari prvi put i cujem za nju). Lep savet i hvala. Znate li da li je ima na nasem trzistu i koliko kosta. Problem na koji sam naisao sa sensodyne jeste sto je skupa a zahteva "dozivotno koriscenje" tako da se pacijenti bas i ne obraduju kad im iznesem te cinjenice.
miminamama
Aktivan član
Aktivan član

Post od miminamama »

Boze, nema na cemu :).
Sto se tice "Elmex"-a, ne znam da li ga ima kod nas, mi ga dobijamo iz Hrvatske ili ga pacijenti tamo kupe, ali se ne secam posto je, kupimo za godinu dana unapred :). Meni je to pre vise godina palo na pamet da probam, jer su me (pre 200 godina) ucili da se samo organski vezani fluoridi (amin-fluorid) ZAISTA ugradjuju u kristalnu resetku (dr Vojinovic), te da je onaj Na-fluorid samo "sminka". Kako god, prema mom iskustvu, stvar "radi" samo kod relativno mladjeg sveta, i zavisi dosta od opsteg stanja, no - to znate i bez mene :). Mislim da je za "matore" stvar izbora ipak Sensodyne, sigurnije je :).
A sto se tice para, sta tek kad im se kaze za Fluor-protector....:).

Jel' znate mozda jos neke "desenzibilisuce" paste za zube ovde? Kao da sam videla negde neki Colgate ili slicno, ne mogu da se setim...
Okanaki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 26, 2010 10:03 am

Re: sensodin ?

Post od Okanaki »

Da li neko ima iskustva sa pastom za zube SENSODYNE RAPID, po onome što sam pročitala u brošuri i na kutiji paste, to nije klasična pasta za zube neko neki fini premaz koji neutrališe osetljivost ogoljenog vrata zuba. Koliko se često zubi mogu premazivati i kako dugo ublažava bol. Ja sam je počela koristiti, možda i osećam neko poboljšanje ili je to autosugestija. Interesuju me iskustva drugih.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Re: sensodin ?

Post od studentbgd »

Okanaki napisao:Da li neko ima iskustva sa pastom za zube SENSODYNE RAPID, po onome što sam pročitala u brošuri i na kutiji paste, to nije klasična pasta za zube neko neki fini premaz koji neutrališe osetljivost ogoljenog vrata zuba. Koliko se često zubi mogu premazivati i kako dugo ublažava bol. Ja sam je počela koristiti, možda i osećam neko poboljšanje ili je to autosugestija. Interesuju me iskustva drugih.
Odlicna , jako brzo deluje.
Doktor stomatologije....ali nick ostaje :)
Odgovori