SAMO NEMOJTE DA VICETE NA MENE....

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
mrki88
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Feb 27, 2007 1:22 am

SAMO NEMOJTE DA VICETE NA MENE....

Post od mrki88 »

Kao mali sam se strasno plasio zubara... A sad se kajem... Sta bi bilo najbolje da uradim???

Slika
tedydent
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 12:50 am

Post od tedydent »

Nije strasno,ima jako puno dece koja se plase zubara.Na nama je da im taj strah razbijemo ako imamo dobru saradnju roditelja.Sta to znaci- to znai da decu treba da vode kod stomatologa dok su jos mali,kad ih nista ne boli,da ih gledaju dok im se zubi popravljaju,da ih vozimo na stolici gore-dole i onda je posle sve super.Verujte mi da onda retko ima problema.
E sad na osnovu lose slike,cini mi se da ce ta cetvorka morati napolje,da bi se trojka(koja je bitniji zub od cetvorke)imala gde da se spusti.U svakom slucaju pravac kod stomatologa-ortodonta da vam sredi situaciju u usima!!
I bez panike niko nece da vice :lol: :lol: :lol: :lol:
Prijatna noc
mrki88
Novi član
Novi član

Post od mrki88 »

Hvala na savetu, a hocu li morati da nosim neku protezu ili ce se sam spustiti???
tedydent
Aktivan član
Aktivan član

Post od tedydent »

Samo fiksnim aparatom cete moci da na pravi nacin sredite celu situaciju.Sve drugo je kompromis a sam se nece spustiti ,bar ne kako valja.Nemojte da bezite od fiksne,verujte da cete na kraju biti zadovoljni ako pronadjete ok terapeuta.
Pozdrav
mrki88
Novi član
Novi član

Post od mrki88 »

Koliko ce to da me kosta? Posto bas i nisam imucan....
tedydent
Aktivan član
Aktivan član

Post od tedydent »

Pa to je dosta skupa intervencija i nemojte me ovde pitati koliko,zavisi...
Da li je samo gore ili i gore i dole i zavisi kako gde,na koji nacin(mislim ima dosta mesta gde se to radi na odredjen broj mesecnih rata) .Na stomaatoloskom fakultetu je najjeftinijeee,ali tamo morate sve odjednom da platite i kad donesete uplatnicu ond vas zakazuju.
mrki88
Novi član
Novi član

Post od mrki88 »

Hvala na velikoj pomoci!!!!
ORKA
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 20, 2006 12:06 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od ORKA »

Kolika je greška ( a jeste, to znam)i da li su ogromne posledice sem onog da su trojke najjači zubi i sutra da trebaju najviše u vilici ......pošto poznajem osobu ,blisku meni sa potpuno istim problemom i čak na istoj strani(levoj) koja nije imala ''živaca'' za nošenje aparata i izvadila je tu trojku?
Hvala.
P.S.
Za Mrki88 ne radi ovo nikako - ogromna greška.Svaki zub u glavi se čuva ,a pogotovu ovo ako se može spasiti! :wink:
iva015
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Mar 07, 2007 3:53 pm

Post od iva015 »

i ja imam slican problem.Ali ja sam zainteresovana samo za gornju vilicu.Kod mene su obe trojke podignute.Interesuje me samo da li se sada rade one proteze sto mogu da se skidaju i stavljaju,a ne one sa saficima koje su stalno prisutne?molim vas,jako mi je vazno!!!
mala garava
teeyannah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 01, 2007 2:32 pm

Post od teeyannah »

Nisu trojke najjaci zubi, vec jako bitni jer drze uglove usana, daju odredjen izraz licu,ne samo zbog svog specificnog polozaja vec i zbog specificnog oblika. Iz tog razloga, nijedan ortodont vam nece preporuciti vadjenje trojke iako se to cini kao logicno resenje(posto su one problem,jel). Sto se tice proteza, odnosno ortodontskog aparata, iako nisam ortodont mogu da tvrdim da se ovakvi slucajevi kao na slici ne mogu resiti mobilnim aparatom. Razloga ima vise, npr. i mobilni aparat moze da ispravi zube i dovede ih u normalan polozaj ali ako se nosi bez prestanka, jer cim se skine zubi teze da se vrate u prvobitan polozaj i tako kad nosite protezu zubi se ispravljaju a kad skinete taj ucinak se anulira i efekat izostaje. Zato se i koriste fixni aparati pogotovo kod starijih pacijenata( postoji pravilo da sto se duze zub nalazi u odredjenom polozaju u vilici on sve vise tezi da se u taj polozaj vrati) koji omogucava normalne f-je usne duplje i garantuje ispravljanje pogresno nasadjenih zubica, naravno ako imate dobrog ortodonta. Pozdrav :wink:
Odgovori