Razmak izmedju keceva

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ninicalu93
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 26, 2012 8:25 pm

Razmak izmedju keceva

Post od ninicalu93 »

Pozdrav.
Imam jedno vise kozmeticko nego zdravstveno pitanje.
Naime, imam razmak izmedju jedinica gore od rodjenja. Iako mnogi tvrde da je to simpaticno, meni se licno ne svidja, i htela bih to da sredim.
Medjutim, moj stomatolog mi je rekao da su ljudi sa tim razmakom "srecni ljudi, da je bas simpaticno" ... Kada sam mu rekla da bih bila srecnija da ga nemam, odgovorio je da je jedino resenje proteza, da je to skupo, relativno bolno, dugo traje... Sve da bi mi odgovorio od toga.
E sad. Od drugarice sam cula da mogu da se stave plombe, zapravo, da se taj prostor popuni tako sto ce se bele plombe nalepti iza zuba pa ce izgledati spojeni.
Ne znam da li je to moguce, a ne znam ni koliko to moze da bude trajno.
Malo mi je glupo da pitam mog stomatologa jer mi on to vec nije predlozio, pa sam htela da vidim da li ovde neko zna nesto o tome i ko to radi?
Zeka Peka i drugari
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am

Re: Razmak izmedju keceva

Post od Zeka Peka i drugari »

kolega ima lepo misljenje.... :D
razmak(dijasteme) izmedju centralnih sekutica su relativno cesta pojava.....
prvo je vazno da se pogeda pripoj frenuluma gornje usne(to je jednan sluzokozni nabor koji ide od usne preko desni,pa u nekim slucajevimase zavrsava i do samih zuba), e pripoj frenuluma, tj nabor koji on pravi, moze da izazove dijastemu kod centralnih sekutica....u tom slucaju, hiruski se ukloni, i zubici se priblize tokom vremena.....ali je cesto potreban aparat....
druga stvar je ako su vam zubi "retki", onda je aparat neophodan.....
postoje jos neki dugi razlozi, ali oni su retki....

kompozitnom plombom se moze zaista mnogo toga izvesti, i mnogo toga sakriti, ali u slucaju da imate normalne velicine centralne jedinice, i jos kad bi ih prosirili za taj razmak , zamislite koliki bi vam bili zubici onda....neskladni najverovatnije i neprirodni....

dakle prvo da poverite taj frenulum, pa posle sve jedno za drugim....
Odgovori