Razdvojeni zubi,hitno pomoc

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
NikolaSo
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Dec 23, 2010 1:28 am

Razdvojeni zubi,hitno pomoc

Post od NikolaSo »

Imam skoro 18 godina i prednji zubi su mi razdvojeni skoro 2 mm...a imam i razmake izmedju dvojki i trojki...kako to moze da se resi?fixnom ili mobilnom protezom?treba li neki hiruski zahvat?ili mozda navlake? Pomoc
Zubarica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 07, 2010 8:24 am

Re: Razdvojeni zubi,hitno pomoc

Post od Zubarica »

Premalo je podataka da mogu da vam kažem.
Fiksna to definitivno može da reši, ali je pitanje da li je možda prisutno nešto što bi "smetalo" približavanju jedinica (spušten pripoj gornje usne, prekobrojan zub ili slično), u kom slučaju vam treba mišljenje (i lečenje) hirurga.
Tražite ortodonta, pa polako.

Bilo bi ljubazno da HITNO i POMOĆ ne stavljate u naslov stanja (jer ovo nije oboljenje) koje ne samo da nije hitno, nego zahteva dugo lečenje, i ne postoji "prva pomoć".
Sve najbolje.
NikolaSo
Novi član
Novi član

Post od NikolaSo »

Zubarica napisao:Premalo je podataka da mogu da vam kažem.
Fiksna to definitivno može da reši, ali je pitanje da li je možda prisutno nešto što bi "smetalo" približavanju jedinica (spušten pripoj gornje usne, prekobrojan zub ili slično), u kom slučaju vam treba mišljenje (i lečenje) hirurga.
Tražite ortodonta, pa polako.

Bilo bi ljubazno da HITNO i POMOĆ ne stavljate u naslov stanja (jer ovo nije oboljenje) koje ne samo da nije hitno, nego zahteva dugo lečenje, i ne postoji "prva pomoć".
Sve najbolje.
izvinjavam se zbog naslova ali zelim sto pre to da resim,zanima me koliko kosta fixna proteza?
Zubarica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jan 07, 2010 8:24 am

Post od Zubarica »

Dragi Nikola,
fiksna košta vrlo različito, zavisi od toga da li je deo luka, ceo luk jedne vilice ili obe, koja je vrsta aparata, konkretno - od par stotina do par hiljada eura, to vam je slično kao da me pitate koji auto bi mogli da kupite :).
Ali, meni deluje da imate drugi problem, izvinjavam se ako grešim: da ponovim, kod orto lečenja nema brzih rešenja; ako ste odrasla osoba, može lako da se desi da vas čeka godinu i po dana fiksne, pa još neko vreme nošenja funkcionalnog aparata, ništa čudno.
Dakle, vama treba PRVO razgovor sa ortodontom (gde ćete čuti i cenu), pa onda da dobro promislite o svemu, jer je motivacija ovde jako bitna, kao i saradnja - nema predomišljanja na pola puta.

Srdačan pozdrav.
NikolaSo
Novi član
Novi član

Post od NikolaSo »

Hvala vam otici cu na pregled i raspitacu se za sve...a sto se tice fixnog aparata,mnogo je to skupo ali dobro,sve za lepotu :)
Odgovori