Potrebana mi je pomoc ili savjet....
2007 i 2008 sam skroz na skorz popravio sve zube...i svi su moji hvala Bogu zivi i zdravi...neki su pod plombama a ostali pod zalivima (protiv kvara i sl.) znaci sve je ok
E sad proslo ljeto (2009) imao sam intervenciju na petici gornja vilica desno... zub koji je bio pod plombom dobio je intezivne bolove koji su trajali jedan ipo dan...nakon stomatoloske intervencije odstranjen je gnoj i lijecen je par sedmica i kanali su se napunili i saniralo se sve na kraju....
Problem od 2009 do 2010 konkretnih nije bilo sem na sestici gornja vilica desno (takodje je pod plombom i u pitanju je bio sekundarni karijes) zub je lijecen (i kanali nisu ispunjeni tad bili ja tvrdim) = kada bih se naprezao ona bi pocela da pulsira ali u trajanju od pola minuta...do prije 4 dana kad je pocela sa tupim bolom,nakon toga dan pocela je da boli malo jace i pocela je da reaguje na hladno i toplo u vecernjim casovima imao sam jake bolove i tableta za bol nije pomogla... konstatovao sam da je upitanju pulpna bol i da se radi o (skroz zdravom zubu spolja) ali pomislio sam da se pulpa raspala. Jutros sam posjetio stomatologa i ustanovio je ispitivacem za vitalnost da je pulpa raspadnuta (cak nije na 9 vitalnosti reagovao zub).... Zub je otvoren i naravno bili smo u pravu... Gnoj je ostranjen i cistili su mi kanale al mi je stomatolog kazao da joj neprijatan miris gnoja ukazuje na GANGRENU..... Zub je otvoren,sa vatom i nekim (joooj kao aceton - bas uzzasan ukus na vati) ja mislim da je lijek prve pomoci........i ne boli me zub ni na dodir ni na udaranje zuba u zub ni na toplo i hladno.... slucajno sam tom starnom zagrizao hleb i jakoo me zaboljelo..... Ja sam malo prestrasen zbog GANGRENEE (zapravo stomatolog mi je rekao mozda je to u pitanju nije 100% siguran a zakazao mi je u ponedjeljak) A joooj Sta je Gangrena? jel opasno? sta je meni da li znate? ja ne zelim hirusku intervenciju....

Hvala unaprijed
p.s. Sorry ako sam se ispricao detaljno