Pucanje zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ljubicicajela
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jun 04, 2011 8:48 am

Pucanje zuba

Post od Ljubicicajela »

Pre dva meseca mi je pukao jedan zub. sedmica gore levo, a malopre još jedan 7 gore desno. Za prvi znam da je loš pa mi nije bilo mnogo čudno ali sada sam već uplašena. Interesuje da li pucanje zuba može da bude simptom lošeg zdravlja, loše krvne slike??? Šta sve može biti razlog pucanja zuba.Jela sam keks.
pavle82
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 08, 2011 11:43 pm

Re: Pucanje zuba

Post od pavle82 »

Slicna stvar se meni dogodila pred novu godinu, s tim sto je meni pukao kec iz cista mira, barem sam ja mislio da je iz cista mira. Zub je bio sa velikom plombom i oko nje je bilo karijesa i zato je pukao. Sada sam stavio na njegu krunicu i, hvaka Bogu sada je sve OK. Inace, kada ti pukne zub PAZI KOD KOGA IDES!!!! Ja sam bio kod dva stomatologa-kretena koja su htela da ga vade, ja nisam dao. Na kraju sam otisao kod jedne lepe zubarke Jelene, koja mi je spasila zub i to jedinicu! Zamisli sad da setam bez keca, uzas!
Inace, nije mi spominjala da to moze biti posledica neke bolesti, nego9 da je zub bio dosta unisten, pa da je pukao zbog toga sto je slab, ali ti za svaki slucaj idi na pregled, ali, ponavljam, IDI SAMO NA PREPORUKU i to dobru!!!
Odgovori