Prva pomoć kod upale desni
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Prva pomoć kod upale desni
Između donje šestice i sedmice imam uzak "džep", do sad sam uspevala da koncem očistim ostatke hrane ali sad se izgleda nešto inficiralo. Boli, imam osećaj toplote i bol se reflektuje i na uho. Naravno dolazi vikend i ne mogu kod zubara do ponedeljka, interesuje me šta do tada da radim.
-
- Aktivan član
Re: Prva pomoć kod upale desni
Hvala! Nije mi samo jasna poruka, da li je 3% dovoljno razblaženje (znam da se ta koncentracija koristi za ispiranje rana) ili treba još razblažiti?
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Okt 17, 2014 10:37 am
Ja sam koristio Hidrogen 3% i propolis. Dosta mi je pomoglo.
- aaaca
- Stalni član
- Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9
- Kontakt:
Сода бикарбона, жалфија.
-
- Aktivan član
Evo rendgenskog snimka.
http://i57.tinypic.com/nfjfqf.jpg
U međuvremenu je promenjena plomba na donjoj levoj sedmici i stavljena 'bela' i izbrušen višak plombe na šestici ispod kog je zapadala hrana ali bi trebalo menjati plombu i na šestici jer navodno postoji karijes ispod. Mene zanima da li se na snimku vidi karijes još negde jer su mi tri stomatologa rekla različite stvari. Prvi je rekao da nema karijesa a ostali su našli karijes na dva-tri mesta što naravno podrazumeva menjanje nekoliko plombi, čak i vađenje gornje desne osmice da se rešim džepa između sedmice i osmice.
http://i57.tinypic.com/nfjfqf.jpg
U međuvremenu je promenjena plomba na donjoj levoj sedmici i stavljena 'bela' i izbrušen višak plombe na šestici ispod kog je zapadala hrana ali bi trebalo menjati plombu i na šestici jer navodno postoji karijes ispod. Mene zanima da li se na snimku vidi karijes još negde jer su mi tri stomatologa rekla različite stvari. Prvi je rekao da nema karijesa a ostali su našli karijes na dva-tri mesta što naravno podrazumeva menjanje nekoliko plombi, čak i vađenje gornje desne osmice da se rešim džepa između sedmice i osmice.
Smile gel za zube, odličan kod svake upale, čak i poslednjih stadijuma parodontopatije
-
- Aktivan član
Hvala!
- na donjoj levoj šestici je menjana plomba pre par meseci ali očigledno nije urađeno kako treba jer mi se odonda aktivirao džep i problemi ne prestaju; plus, rekli su mi da je plomba duboka i da može da se desi da se dođe do živca što bi onda opet podrazumevalo vađenje živca
- ne znam da li je džep ili plomba ali između gornje desne sedmice i osmice me povremeno boli na pritisak kod žvakanja i desni su osetljive a 'dijagnoza' ide od toga da se deo plombe na sedmici odlomio i treba da se menja do toga da plomba možda neće morati da se menja ako se izvadi osmica koja je izrasla ukrivo
-koliko znam, nemam nikakve probleme sa viličnim zglobovima, jedino imam bruksizam pa nosim odskora štitnik za zube noću
- na donjoj levoj šestici je menjana plomba pre par meseci ali očigledno nije urađeno kako treba jer mi se odonda aktivirao džep i problemi ne prestaju; plus, rekli su mi da je plomba duboka i da može da se desi da se dođe do živca što bi onda opet podrazumevalo vađenje živca
- ne znam da li je džep ili plomba ali između gornje desne sedmice i osmice me povremeno boli na pritisak kod žvakanja i desni su osetljive a 'dijagnoza' ide od toga da se deo plombe na sedmici odlomio i treba da se menja do toga da plomba možda neće morati da se menja ako se izvadi osmica koja je izrasla ukrivo
-koliko znam, nemam nikakve probleme sa viličnim zglobovima, jedino imam bruksizam pa nosim odskora štitnik za zube noću
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Где си набавио штитник за зубе?
-
- Aktivan član
Kod zubara, uzeli su mi otisak gornjih zuba i izradili štitnik po meri, koštalo je 40 evra čini mi se.
- aaaca
- Stalni član
- Kontakt:
Пошаљи ми контакт податке о зубару, можеш и на ПП.