Problem sa decijim zubicem

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

Problem sa decijim zubicem

Post od misty »

Pomagajte, sta je bolje_
Naime, moj klinac ima 6 godina, od trece godine redovno idemo kod zubara, losi su mu mlecno zubici i ima 4-5 popravljenih zubica. Pre 14 dana ga je celu noc jako boleo zubic, mlecni petica, koja je inace popravljena. Posto nismo mogli da otputujemo u grad kod njegovog decijeg stomatologa, odvela sam ga u dispanzer u nasem mestu isto kod decijeg zubara. Zena je bila divna, ocistila mu je zubic, stavila lek i rekla da dodjemo posle 14 dana da se izvadi lek, sto smo i uradili. Kada je izvadila lek, ocistila zubic jos jednom, i ostavila rupu, tacnije otvoren zub. Navodno treba da mu cackalicom stalno vadim hranu iz tog zuba da ne bi otekao, kaze da tako treba. Zasto ga nije plombirala. Da li da vodim klinca kod drugog, njegovog zubara, da mu zatvori zubic. Da li mozda ti zubi mlecni i treba tako da budu otvoreni, ali njegova zubarka mu je ranije svaki zub popravljala, bez obzira sto je mlecni. Cini mi se da je robija stalno vijati dete, koje inace ide i u obdaniste i tamo ruca, sa cackalicom. Help me please...STA DA RADIM
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Re: Problem sa decijim zubicem

Post od Ivanna Kraljica »

isti slucja smo mi imali sa mojim bratom,i odveli smo ga kod moej zubarke i ona mu je zatvorila zub,kao sto vi pitate,medjutim par dana posle mu je otekao ceo obraz,i onda je bilo jako bolno,morali su da mu otvore zub i da tako ostane,i dali su mu neki antibijotik,nznm tacno koji,ne secam se..........
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Zub je ostao otvoren da bi se drenirao posto je vas sincic imao gnojnu infekciju pulpe, a mozda i okoline vrha korena. Da li i koliko treba da stoji otvoreno najbolje da pitate specijalistu decje stomatologije, obzirom da ce drugi stalni pretkutnjak zameniti drugi mlecni kutnjak tek oko 10.-12. godine zivota u proseku.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
misty
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 16, 2009 5:28 pm

Post od misty »

Stomatolog mi nista nije rekao dokle treba da ostane otvoren zube, samo da se javimo na kontrolu za 3 meseca. Ako treba neka je otvoren, samo se plasim da ne otekne ako mu dobro ne izvadim hranu iz zubica . Isto tako, on ima dva obroka u obdanistu, ne mogu ocekivati od vaspitacice da mu cacka zub.
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Post od Ivanna Kraljica »

ma nece to tako lako da otekne,to ce se desiti jedino ako nikako ne budete vadili hranu.........ovo sve govorim iz licnog iskustvasamo slusajte stomatologa,i bice svve ok.........
Odgovori