Prehlada, zubi ili nešto treće

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
tackica_ns
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Jan 29, 2008 9:35 pm

Prehlada, zubi ili nešto treće

Post od tackica_ns »

Od pre 10 ak dana je počelo prvo da me boli grlo ( ledena voda i klime) i ja sam to ignorisala jedno 7-8 dana sve misleći da će proći. Ne volim da idem kod lekara, ne volim lekove, nemam vremena - 100 izgovora.
Elem, kasnije je krenula da me boli cela desna strana, tj zubi - tu je most, vilica, uvo pomalo.....
Kašljala sam najstrašnije i kašalj prolazi, ali ovaj bol me ubi 2 dana....
Prijateljica stomatolog je rekla antibiotici + Rapten duo za bolove, međutim fora je u tome što ja se teško dovučem do 8 sati između tableta protiv bolova - pila bih ih na kraće.
Šta mislite o svemu, jel se mora kod lekara, jel se mora kod stomatologa ili će ovakva terapija dati rezultata?
Znam da je pitanje frivolno, znam i odgovor (" idi kod doktora"), ali hoću da čujem i vaše mišljenje.
Pozdrav
Korisnikov avatar
mikalja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Jul 18, 2007 1:26 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mikalja »

Dolazi ovamo :D :D :D :D tackice :D :D :D
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Draga tackice ,takvi simptomi mogu ukazivati na razlicita obolenja i definitivno moras kod doktora,obolenja zuba,zgloba,sinusa(ovo sto se tice stomatol.)mogu dati takve simptome.Sto se tice uzimanja Raptena na krace od 8 h,mislim da nije dobro sto zbog jetre,a i koliko se secam Rapten duo ide na 12-24 h,pa je i tih 8 h prilicno kratak period!Pozz!
tackica_ns
Novi član
Novi član

Post od tackica_ns »

Hvala ti Tajchi, idem sutra pa ćemo videti šta je i kako.
Pogrešno sam napisala ne pijem Rapten Duo ( mahinalno sam napisala - pije ga moja baka), nego Rapten K i piše da je maximalna doza 200 mg - tj 4 x dnevno.
Svejedno, kao neko ko jako retko pije lekove, znam da nije rešenje trovati se - mora se videti šta je.
Pozdrav
tackica_ns
Novi član
Novi član

Post od tackica_ns »

Evo za ostale samo da objasnim - jaka prehlada i zapaljenje koje se proširilo na krajnike, sinuse, zube i uši.
Antibiotici i lečenje 4 x duže nego da sam se na vreme javila.
Čuvajte se svi
Pozdrav
Odgovori