Prebojenost zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Tijana Brkovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 02, 2013 1:37 pm

Prebojenost zuba

Post od Tijana Brkovic »

Postovani,
ovako moj problem je sledeci,zubi su mi oduvek bili jaki,medjutim u poslednje vreme cesto osetim lagane bolove,nista strasno ali zna da iritira i da smeta...
pored toga,poslednje 4 godine sam aktivni pusac,a pijem kafu u povecim kolicinama,i vidi se velika razlika u boji od pre i sada.Pojavile su se zuckasto-braonkaste mrlje,ponajvise na prednja 4 zuba,cak na jednom mi se pojavilo nesto kao pucanje gledji,i na tom mestu je posebno dobilo zuckastu boju.. I uzasno mi smeta jer izgleda kao zapusteno,a redovno perem zube,3x dnevno,a kada jedem nesto slatko ili jako slano operem ih i tada. Doktorka mi je rekla da neki deo moze da sredi (nije objasnila kako,pa ako vi mozete) a da je veci deo posledica stalnog konzumiranja mineralne vode sa prirodnog izvora (iz Arandjelovca sam).Do svoje 20-te godine sam pila samo tu vodu,retko kad obicnu,prestala sam to da radim tek pre godinu dana. Da li postoji resenje,da li mogu zubi da posvetle bar do dve,tri nijanse.
Unapred zahvalna.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Prebojenost zuba

Post od aa_aca »

АЈМЕ! Минерална вода сме да се пије највише чаша дневно. Када кажем "чаша" под тиме подразумевам око 2dl запремине. :D

Шта те брига за зубе када упропашћаваш плућа и мозак?! Не разумем.
Tijana Brkovic
Novi član
Novi član

Post od Tijana Brkovic »

aa_aca napisao:АЈМЕ! Минерална вода сме да се пије највише чаша дневно. Када кажем "чаша" под тиме подразумевам око 2dl запремине. :D

Шта те брига за зубе када упропашћаваш плућа и мозак?! Не разумем.
Eto tu informaciju nisam znala,a za zube pitam iskljucivo iz razloga sto jedino sa njima imam problema..Mozak i pluca su mi sasvim ok (za sada bar) :D u procesu sam ostavljanja cigareta,ali moje pitanje je bilo u potpuno drugom smeru i nadam se da cu dobiti odgovor na njega...ako me budu bolela pluca,napravicu temu pod nazivom ``problemi sa plucima`` hehe :) Hvala na odgovoru,u svakom slucaju.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Када те плућа буду болела биће касно.

Ја нисам неки професионални лекар који ће да ти одговори само на оно што си питала и ништа друго му није важно. Покушавам да помогнем људима оним знањем које поседујем и које стално стичем, а то значи да ћу покушати да помогнем онако како мислим да је најбоље.

Када цигарама и кафом престанеш да трујеш мозак и плућа и јетру и тако даље, и зуби ће да се опораве.

Иначе жуљањем зуба три пута дневно, оштећујеш глеђ нарочито ако користиш абразивне пасте којих је већина на тржишту. А да не кажем како се трујеш толиком количином пасте за зубе: http://www.doktor.rs/forum/stomatologij ... z2YjjeX6pt
Tijana Brkovic
Novi član
Novi član

Post od Tijana Brkovic »

[quote="aa_aca"]Када те плућа буду болела биће касно.

Ја нисам неки професионални лекар који ће да ти одговори само на оно што си питала и ништа друго му није важно. Покушавам да помогнем људима оним знањем које поседујем и које стално стичем, а то значи да ћу покушати да помогнем онако како мислим да је најбоље.

Када цигарама и кафом престанеш да трујеш мозак и плућа и јетру и тако даље, и зуби ће да се опораве.

Иначе жуљањем зуба три пута дневно, оштећујеш глеђ нарочито ако користиш абразивне пасте којих је већина на тржишту. А да не кажем како се трујеш толиком количином пасте за зубе: http://www.doktor.rs/forum/stomatologij ... z2YjjeX6pt[/quo

Razumem u potpunosti,i zahvalila sam se na pomoci,nisam nista lose rekla,samo da bih volela kad bi mi neko pomogao za ovaj konkretan problem. A sto se tice tih pasti za zube,veruj mi da kad bih znala sta da koristim ja bih koristila,ali 90% stomatologa preporucuje neke paste,kao sto su Kolgejt i slicne,i na ulazu u svaku ordinaciju pise pravilnik pranja zuba,gde pise da zube treba prati 3x dnevno...i kako onda pored svih silnih informacija koje su svuda oko nas,covek da napravi pravi izbor. Eto volela bih ako mozes da mi kazes sta da koristim za pranje zuba,ako odlucim da ne koristim paste za zube?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Нисам ни мислио да си нешто лоше рекла или мислила. :D

Ма и ја перем пастама за зубе. Сада екпериментишем са прањем четкицом и воденим раствором соде бикарбоне. Наравно, конац за зубе обавезно.

Покушавам да пронађем неку хомеопатску пасту. У њима бар нема флуора, а можда има мање и осталих штетних састојака. Једном сам користио неке индијске "здраве" пасте па сам се покајао. Бугари су правили одличну хомеопатску пасту али више не може код нас да се купи.

Ја перем зубе само пред спавање али без изузетка, ево већ скоро тридесет година и све је у реду. Колико сам се отровао пастама, друга је тема. Добро их очистим концем и онда четкицом. После тога нема јела.

Мојој зубарки су колеге оштетиле глеђ "модерним" ултразвучним апаратом. Пошто доста пуши, сваки час мора да их полира јер смола улази у рупице које су јој направили. Лека нема.
Tijana Brkovic
Novi član
Novi član

Post od Tijana Brkovic »

http://www.biospajz.rs/pasta-za-zube-shnemil-50-ml.html
Posto vidim da podosta poznajes problematiku :)
kako ti deluje ovaj vid paste,potpuno prirodna (bar je tako naglaseno) da li mislis da je koriscenje ovakve paste bolje od ostalih. Citala sam na raznim forumima,i cesto je iz iskustva spominju kao izuzetno dobru.
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Kontakt:

Post od aa_aca »

Нисам је користио али никако ми се не свиђа паковање тј. систем коришћења. Мора четкицом да се захвати из кутије. То никако није хигијенски. Једино ми пада на памет да се чистим прстом захвати паста и тако нанесе на четкицу.

Око квалитета не знам. Делује примамљиво. Сигурно је боље користити природне препарате од вештачких.

Јуче сам купио пасту са сребром: http://www.srebrnavoda-maxlab.com/srebr ... _zube.html. И она има натријум лаурил сулфат (СЛС), али изгледа ништа више од штетних састојака. Ако... :-?
Odgovori