MOJA CERKA( 29 MESECI) GODINU I PO DANA UZIMA ANTIBIOTIKE ZBOG PROFILAKSE URINARNE INFEKCIJE-MINIMALNA VECERNJA DOZA .PRVIH 12 MESECI TO JE BIO PALITREKS A POSELDNJA 4 MESECA PANKLAV (156MG). PRIMECUJEM POSLEDNJIH NEDELJA DA SU JOJ ZUBI PROMENILI BOJU, POZUTELI SU. DA LI IMA NEKO OVAKVIH ISKUSTVA ? MOZE LI SE PROCES VRATITI UNAZAD PRESTANKOM UZIMANJA ANTIBIOTIKA ILI PROMENOM VRSTE ANTIBIOTIKA ? DO SADA JE IMALA JEDNU URINARNU INFEKCIJU U STAROSTI OD 11MESECI I NIJE SE PONOVILA. DA LI CE BITI OBOJENI I STALNI ZUBI?
MOLIM POMOC!
HVALA!
PREBOJAVANJE ZUBA ZBOG ANTIBIOTIKA
-
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Jul 27, 2006 6:20 pm
- Kontakt:
Iskreno, cuo sam samo da tetraciklini boje zube (i moji su zuckasti, jer su mi davali u najranijem periodu zivota Vibramicin, danasnji Dovicin). Kolege farmaceuri ce sigurno dati najstrucnije objasnjenje. Pozdrav!
Primarijus dr med. Ivica Zdravkovic, specijalista opste medicine
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
NEAKTIVAN, osim za savete putem Facebooka.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
Doco u pravu stedr ivica napisao:Iskreno, cuo sam samo da tetraciklini boje zube (i moji su zuckasti, jer su mi davali u najranijem periodu zivota Vibramicin, danasnji Dovicin). Kolege farmaceuri ce sigurno dati najstrucnije objasnjenje. Pozdrav!

Ali koliko ja znam oni se ne bi trebali davati deci mladjoj od 12 godina ili me ispravite ako gresim.
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jul 01, 2007 2:32 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
samo antibiotici iz grupe tetraciklina korisceni u trudnoci ili u prvih 8 god. zivota mogu ostaviti posledice u smislu zuckaste prebojenosti gledji mlecnih zuba, ali i delovati na stalni zubni zametak. Na stalnim zubima se tako mogu javiti zuckaste mrlje ili poremecaji u sastavu gledji (displazija). E sada, samo antibiotici iz ove grupe mogu dati ovakve promene i to svi lekari moraju da znaju. Palitrex ne spada u ovu grupu ab, za panklav ne znam, (nisam farmaceut vec student stomatologije).
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Sep 27, 2007 2:38 pm
Ptico R,to je pitanje za decijeg preventivnog stomat.Malo je poznato da ako deci cesto dajemo Brufen sirup,znaci vise od jednom mesecno,mogu imati zute zube.Primer je moj sin.Sve ono sto se desava u decijem telu tokom kalcifikacije,moze ostaviti i te kako odraz na stalnim zubima.Sreca pa je estetska stomat. mnogo uznapredovala pa nista vise nije problem! 

-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Feb 20, 2007 12:10 am
na zalost i moji su tetraciklicni,vrlo mi smeta i trenutno radim na tome.E sad vi rekoste ne pre 12 god. meni su u 5 god uveli terapiju zbog encefalitisa i meningitisa.Iskreno ne znam koje lekove sam dobijala bila sam mala ali znam da sam od onda na tri nedelje dobijala neku zastitnu injekciju cini mi se extecilin.studentbgd napisao:Doco u pravu stedr ivica napisao:Iskreno, cuo sam samo da tetraciklini boje zube (i moji su zuckasti, jer su mi davali u najranijem periodu zivota Vibramicin, danasnji Dovicin). Kolege farmaceuri ce sigurno dati najstrucnije objasnjenje. Pozdrav!
Ali koliko ja znam oni se ne bi trebali davati deci mladjoj od 12 godina ili me ispravite ako gresim.
tu sam da vam savet dam