Pozdrav svima
Imam 29 godina i moram priznati da do sada nisam imao gotovo nikakve nevolje sa zubima. Pre nekoliko dana sam prilikom dorucka osetio prilican bol u jednom od zuba u donjoj vilici, ali sam mislio da ce brzo proci i nisam preterano "panicio". Medjutim, bol se nastavio, pogotovo prilikom pritiska tokom zvakanja, unosenja vruce hrane ili izlaganja hladnoci, te sam otisao kod stomatologa koji mi je snimio zub i na osnovu snimka i nekih testova konstatovao da je zub u sustini zdrav ali da je na odredjenom delu zuba dentin nestao, da su samim tim zubni nervi prilicno exposed i to verovatno izaziva bolove. Takodje mi je rekao da se terapija obicno svodi na mirovanje i cekanje da se zub adaptira na spoljne uslove, sto moze i da se prolongira. Elem, htedoh da pitam da li neko ima iskustva sa ovakvim problemom i kako se on najbrze uklanja.
Praznicne nevolje sa neposlusnim zubom
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Mar 22, 2007 11:34 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pre svega, sigurno nije dentin nestao sam od sebe, nego gledj (a potom mozda i dentin), pa je dentin exposed, a samim tim i prolaz ka pulpi kroz dentinske kanalice, ili u slucaju broj 2. doslo je do povlacenja desni, pa je cement "exposed" i posledice su iste.
Ne znam stanje "u ustima" pa ne mogu da kazem pravo resenje,
ali moze se uraditi sledece:
Prvo i osnovno, nadoknaditi izgubljenu zubnu supstancu (na ovaj ili onaj nacin), a u medjuvremenu, uzmite Sensodyne pastu (bez namere da reklamiram bilo koga), mojim pacijentima se pokazala kao sasvim dobra u situacijama povecane osetljivosti zuba na spoljnje nadrazaje.
Ne znam stanje "u ustima" pa ne mogu da kazem pravo resenje,
ali moze se uraditi sledece:
Prvo i osnovno, nadoknaditi izgubljenu zubnu supstancu (na ovaj ili onaj nacin), a u medjuvremenu, uzmite Sensodyne pastu (bez namere da reklamiram bilo koga), mojim pacijentima se pokazala kao sasvim dobra u situacijama povecane osetljivosti zuba na spoljnje nadrazaje.