Povreda desni

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
Viktor993
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 17, 2020 3:25 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Povreda desni

Post od Viktor993 »

Mislim da sam usled nepažnje povredio desni pre neka 3 meseca jako tvrdim hlebom. Očekivao sam da će proći ali ništa, ne prolazi uopšte. Ako se iritira bilo čime što je dovoljno tvrdo boli po nekoliko sati dok se ne smiri. Nema krvi niti crvenila, bar koliko mogu ideti jer je lokacija između 5-ice i 6-ice gore desno, sa unutrašnje i spoljašne strane. Pre neki dan sam prstom pritiskao i nije bolelo nešto posebno ali sada se znatno teže smiruje i mnogo više boli kada nešto iole čvršće zakači to mesto. Ranije sam bar mogao jesti ali posle bi mi bilo jako neprijatno jer zna da prilično boli ako se jako izritira. Naravno izbegavam tu stranu kada jedem.

Da li u pitanju neka upala, imam jedan džep na drugoj strani ali to je lečeno i smirilo se, higijena bi trebalo da je adekvatna.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Povreda desni

Post od aaaca »

Пробај прстима да масираш ткиво пар минута у току дана.
Viktor993
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 17, 2020 3:25 pm

Post od Viktor993 »

Kasnim sa odgovorom jer sam malo pratio situaciju. Problem je između 6-ice i 7-ice, zato je teško videti ali osetio sam ukus krvi po prvi put pre desetak dana nakon pritiskanja, masiranje nije moguće jer je problem između zuba, posle sam čistio koncem i bilo je sitnih komadića hrane koja je već počela truliti jer sam bio idiot i to nisam očistio ranije. Dakle po prvi put je čišćeno 2,5-3 meseci kasnije, bilo je krvi i malo se smirilo nakon čišćenja, mislio sam da će proći ali sada se ponovo pogoršava. Kada se malo iritira boli po nekoliko sati nakon toga, a nakon čišćenja je relativno brzo prolazilo. Nema krvi više i sve je čisto, bar koliko je koncem moguće očistiti.

Jesam li uspeo inficirati nešto dublje? U svakom slučaju moram kod stomatologa, ionako kasnim.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

Ако се нешто заглави између зуба то изазива инфекцију и упалу десни, то је сигурно. Редовно чишћење зубним концем је обавезно али важно је да се правилно чисти - у правцу раста зуба. Такође је могуће да се опна од кокица или семенки заглави између десни и зуба а то се најчешће може извадити тек код зубара.
Odgovori