potreban savet oko izbora krunica

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ivke
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2007 8:18 pm

potreban savet oko izbora krunica

Post od Ivke »

Uskoro cu morati da radim nadogradnju jedinice i dvojke....Oba zuba su lecena,napunjena,jos pre skoro 10 godina. Na jedinici imam krunicu(metalnu), koja se dobro pokazala, ali su desni pocele da se povlace i pocrnele su mi desni iznad nje. Dvojka je ,s obzirom da je lecena, i da je vise od pola zuba bilo pod plombom, pukla pre par dana.
Citao sam dosta na forumu o svim mogucim opcijama... zeleo bih da izbegnem metalnu keramiku,zbog gore nevedenih nus pojava....
Posetio sam i jednu, rekao bih ok ordinaciju, i receno mi je da cirkonijum jeste ok estetski, ali i dalje nije ispitan, i kao moze se desiti da pukne....Preporuka je da za isti novac(220 e) uradim nadgradnju, gde bi umesto tog metalnog dela, bilo neko zlato, platina....
E sada ne znam, sta bi bilo najpametnije.....ne znam da li platina izaziva efekat crnih desni?
galipgurel
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 29, 2008 1:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

kad neko nezna nesto da radi, onda to kudi!

Post od galipgurel »

Nije da cirkon nije ispitan nego ima svoja pravila za uspesnost. I nije svaki cirkon isti....To ti je vec tema strucnih stomatoloskih skupova. Nastavi da tragas.
There are painters who transform the sun into a yellow spot, but there are others who with the help of their art and their intelligence, transform a yellow spot into the sun.Picasso
Odgovori