Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.
Posto mi je opcija vadjenja zuba poslednja, ali mi je predlozena kao jedino resenje, zeleo bih budem siguran.?
Radi se o 6ici dole desno.
Nemam nikakvih bolova, sem povremenog malog otoka koji se pojavi s vremena na vreme i iz njega izlazi "nesto belo" pa onda malo krvi. Vidi se malo na slici.
hvala unapred...imao sam komplikovano vadjene gornjr leve sestice,ostao je bio samo koren bez krunice...prvi put sam otisao u tu stomatolosku ordinaciju preko prporuke....zanima me da li je normalno da se prilikom vadjenja ostavi jedan koren uz objasnjenje da je rizican za vadjenje iz nemogu da se setim kog razloga,sinusi ili tako nesto..meni je receno da nemoze da mi stvori nikakve komplikacije i da su dva nacina da se to zavrsi.da posle nekoga vremena ispliva to parce i da se tada izvadi ili da sraste sa vilicnom kosti...rekli su mi da pijem nesto protiv bolova jer ce me boleti 2do3 dana i da uzmem neki antibiotik..da kada je vadio drugi koren pokazao mi je na njemu gnojne kese i rekao da me boli zbog toga....a sada zbog cega vam ovo pisem a to je proslo je dva dana a meni bol ne prestaje,cim prodje dejstvo leka za bolove a traje 6 casova to dejstvo,pijem Nimulid,bol se ponovo vrati....zanima me da li je to normalno posle komplikovanog vadjenje i sta da radim zbog tog ostavljenog korena,da li me zbog njega boli ili rane koja je jos uvek sveza.. HVALA...
Nije normalno da bol traje vise od 24 sata.Nadam se da niste nicim ispirali ranu.Zaostao koren moze biti fokus infekcije,i licno smatram da ne treba da se ostavlja,posebno inficiran.Otvaranje sinusa u stomatologiji se ne smatra greskom vec komplikacijom,i postoje nacini da se taj sinus i zatvori.Ako stomatolog smatra da ce otvoriti sinus treba da vas posalje oralnom hirurgu.Moja preporuka je da to uradite sada.
tajchi napisao:Nije normalno da bol traje vise od 24 sata.Nadam se da niste nicim ispirali ranu.Zaostao koren moze biti fokus infekcije,i licno smatram da ne treba da se ostavlja,posebno inficiran.Otvaranje sinusa u stomatologiji se ne smatra greskom vec komplikacijom,i postoje nacini da se taj sinus i zatvori.Ako stomatolog smatra da ce otvoriti sinus treba da vas posalje oralnom hirurgu.Moja preporuka je da to uradite sada.
hvala na odgovoru...nisam ispirao ali sam pusio cigarete a nije ni to dobro i neznam kakve posledice moze da ima...on mi je rekao da je izvadio inficirani koren a da ovo sto je ostalo nece da me boli,rekao je da ce bol trajati 2-3 dana...smem li da sacekam prvi mart jer se tada vracam u Bg i da se tada obratim nekom strucnom u crnogorsku strucnost nisam bas siguran nisu me u to uverili....
Kada se vadi inficirani zub obavezno je ukloniti peridontalni ligament i lepo sastrugati sve okolo cak i skinuti 1mm kosti sporom busilicom, uveriti se da nema ama bas nikakvih opiljaka i sve LEEEPOOOO isprati fizioloskim rastvorom, tek onda zasiti!
Ako ostavis to unutra dajes hranu bakterijama koje ce vecno ziveti unutra i odatle putem limfe putovati gde god stignu! Nikako nemoj da iskuliras ovo!