Popravka pod totalnom anestezijom - gde?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
jpeca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 3:00 pm

Popravka pod totalnom anestezijom - gde?

Post od jpeca »

Ćerka koja ima problema u razvoju ima jak strah od bilo kakvih lekara a posebno stomatologa. Pokušali smo da je vodimo više puta, da je naviknemo da sedi u stolici ali nismo baš uspeli - vrišti i diže se sa stolice. Pošto su joj zubi pokvareni moramo nekako da joj popravimo - pretpostavljam da mora da se radi pod totalnom anestezijom. Da li ima neko ko radi popravke zuba u takvim slučajevima u Beogradu?
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od majja »

S'obzirom da Vasa cerka ima probleme u razvoju, trebalo bi da je vodite u "Zotovica"na Banjici. Gde je do sada popravljala zube, i koji je zubar vodi, gde ima karton??!!

Znam da oni rade takve intervencije pod totalnom, kod dece sa posebnim potrebama, ili mozete da se obratite za savet na Stomatoloskom fakultetu.
jpeca
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 07, 2005 3:00 pm

Post od jpeca »

Hvala na informacijama. Dosada smo je vodili na popravke u dispanzeru u Pančevu.
biljka
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 10, 2006 11:07 am

Post od biljka »

majja napisao:S'obzirom da Vasa cerka ima probleme u razvoju, trebalo bi da je vodite u "Zotovica"na Banjici. Gde je do sada popravljala zube, i koji je zubar vodi, gde ima karton??!!

Znam da oni rade takve intervencije pod totalnom, kod dece sa posebnim potrebama, ili mozete da se obratite za savet na Stomatoloskom fakultetu.
Mogu li da dobijem njihovu adresu i telefon (ovo nije reklama) posto imam dete sa slicnim problemima. Generalno, gde su privatni deciji zubari u Beogradu? Mozemo li da dobijemo par adresa, molim Vas. Znam da je valjda razlika u turbinama. Dete sam do sada vodila u Institut za patologiju govora u Kralja Milutina. Imaju OK zubare ali moja ćerka samo sto ne dobije fras kad vidi zgradu a kamo li stolicu a ima cirkularni karijes i 6-ice koje samo sto su nikle. Ujedno cula sam da postoji neko zalivanje 6-ica da bi se sacuvale. O cemu se radi molim Vas i ko to moze da uradi?

Zahvalna mama
majja
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Jan 26, 2006 10:57 pm

Post od majja »

Mozete da odete u ove dve ustanove o kojima sam pisala, jedna je u krugu "Dragisa Misovic" bolnice, a druga je u Dr. Subotica.

Ne znam da li Vam za tamo treba neki uput, mislim da ne. To su drzavne ustanove, a za privatnike stvarno ne znam!!

Pozdrav :wink:
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm

Post od drecun »

Na Klinici za decju i preventivnu stomatologiju Stomatoloskog fakulteta u Beogradu (ulica Dr. Subotica br. 11, iza interne B klinike, ne znam telefon, ali probajte na 988) radi se kompletna stomatoloska zdravstvena zastita dece sa posebnim potrebama, ukljucujuci i zalivanje fisura i stomatoloske intervencije u opstoj anesteziji. Ovo je referentna ustanova za ovaj vid stomatoloske delatnosti, dakle, trebalo bi da u Srbiji bolje nema. Svim roditeljima dece sa posebnim potrebama bih preporucio (narocito onima iz Beograda), da se prvo obrate ovoj ustanovi i da se ne izlazu nepotrebnim troskovima, a svoju decu postede nepotrebnih rizika. Moguce je da je za lecenje u ovoj ustanovi potreban uput, ali sam siguran da to nije nikakav problem dobiti, jer ni jedan dom zdravlja sigurno nema odgovarajuce uslove za kvalitetnu stomatolosku zastitu ovakvih pacijenata.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
Odgovori