Pomoc ?????

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
micony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 10, 2005 6:32 pm

Pomoc ?????

Post od micony »

8) Ako mi netko moze reci kad se zub izvadi da li je moguce na to mesto ugraditi umetni zub ????
Hvala svima koji mi pruze neka uputstva ...
i koja bi bila cena ako je moguce !!!
milichica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 30, 2006 1:11 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od milichica »

Ja nisam zubar ali sam se za istu stvar raspitivala tako da mislim da se ono sto i tebe i mene interesuje zove IMPLANT, ugradjen vestacki zub. Ne znam koja je tacno cena ali znam da je skupo (mada najgore je po meni nemati zub uopste) i znam da je preporucljivo da ugranju implanta uradi strucan hirurg. Kazem nisam zubar ali toliko sam se i sama do sad raspitala. Licno nebih imala poverenja u privatne ordinacije pa se raspitujem na VMA za ugradnju.
micony
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 10, 2005 6:32 pm

Post od micony »

:o Zahvaljujem na odgovoru ako bi nesto saznala vise molim te javi mi na
[email protected]

HVALA NAJLEPSA..
yt1ecp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:18 pm

Post od yt1ecp »

Joooooooooooj, moram da branim lekare!!!! Zadnje vreme doslo.
Zasto sada nemate poverenja u privatne lekare, a imate u VMA ?
Pa, skoro svi stomatolozi sa VMA, kao i sa Stomatoloskog fakulteta rade kao konsultanti u privatnim stomatoloskim ordinacijama. Pa, ostali su nnjihovi djaci, koji su kod njih ucili posao!
Pa, dajte mi samo jednog stomatologa koji bii se u svojoj privatnoj ordinaciji upustio u takav posao a da ga ne zna dobro. Pa, ako mu izadju samo dva nezadovoljna pacijenta, krenuce ga takav glas da ce moci komotno da zatarabi ordinaciju i da ide na Bulevar da prodaje kokice. Svi se mi trudimo da svakog pacijenta u privatnim ordinacijama odradimo sto bolje i kvalitetnije. Ne zato sto smo mi sad dobri ljudi, pa se plasimo inspekcije, nego zato sto znamo da nam zadovoljan pacijent dovodi drugog, a mi od to9ga zivimo. Nista se drugacije ne radi implantologija u privatnim ordinacijama od onog sistema na VMA ili na Oralnoj hirurgiji u Dr. Subotica2a. To sve rade isti ljudi, istim rukama, istim ocima, istom glavom.
Za pametnog coveka, svaki dan je novi zivot !
milichica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 30, 2006 1:11 pm
Kontakt:

Post od milichica »

E ovde stvarno moram da se bunim, zato sto sam mladost provela po privatnim ordinacijama, i cast dobrim lekarima, ali nevidjenih skotovoa sam se nagledala. A da ne pricam o tome koliko su mi zuba unistili i u kakve su me muke doveli.
Mislim da je ovde jedina stvar u tome sto lekari sa VMA osecaju malo vise odgovornosti za ono sto rade. Nikad mi se nije desilo da sam u jednoj takvoj bolnici na zalbu "Boli me zub" cula od zubara "Ma ne boli bre, cini ti se" a posle dve godine mucenja, evo sad cekam da taj isti zub izvadim zbog procesa koji bukti. Veliku vecinu zubara koje sam srela manje-vise briga ko im je u stolici, da li ce i njihovo dete tako nekome doci ko ce tako da se ponasa... Jednom recju briga ih.
Da zakljucim to samo jednom konstatacijom- imam samo 27 godina, otkad znam za sebe idem kod privatnih zubara, redovne kontrole a ne kad zub zaboli.... i sad sam dosla do toga da imam 5 kriticnih zuba od kojih ce neki mozda biti i za vadjenje. Redovno dolazila, redovno placala, i uredno ostala bez zuba.
Toliko.
yt1ecp
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jun 15, 2007 11:18 pm

Post od yt1ecp »

Ja, Milicice, da sam na tvom mestu, isao bih samo na VMA. Znas sta je najvaznije? Da osecas da verujes stomatologu koji ti brlja po ustima. Ako tog poverenja nema, nema nista ni od zadovoljstva, ni od uspeha. Nisu losi ti lekari na VMA, igrom slucaja, znam ih dosta, i to licno. Za vecinu njih ne mogu reci ni jednu ruznu rec, sve i da hocu. Ali, ne slazem se da su sad privatnici osljari, i njih bas briga. Znas li koliko privatnih lekara izdrzava svoje porodice od svog rada? I znas li, da nema kao na VMA - u pola cetiri popodne - idemo kuci. Nego se titra svakom pacijentu, pazi na svaku rec, ne bira se ni radno vreme ni dan u nedlji. Jer, ako tu, na svojoj stolici ne zaradis lovu, nece ti je pukovnik dodeliti kroz platu prvog u mesecu. Ima skotova, kao u svakom poslu. Normalno je to. Ali, vremenom, ti lekari koji tako rade, ostanu bez posla, bez pacijenata, i, hteli ili ne, sami svoje ordinacije zatvore. A, skolu su ucili kod istih profesora, u istom gradu.
Ipak, koliko god mi hteli da priznamo ili ne, drzavne jasle dozvoljavaju i malo lezerniji odnos i malo vise slobode. U privatnoj praksi, ako omanes kod dva - tri pacijenta, i krene te los glas, slobodno kupi aparat za kokice i idi na Bulevar. Od stomatologije se neces 'leba najesti. 8)
Za pametnog coveka, svaki dan je novi zivot !
teeyannah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jul 01, 2007 2:32 pm

Post od teeyannah »

ja sam u principu apsolutno protiv generalizacije u bilo kom pogledu. Ako si se lose provela kod privatnih stomatologa onda idi na VMA, mislim, bez veze je uopste i rasptavljati o tome jer svako ima svoja iskustva i stavove. :wink:
Odgovori