Plombirani zub jos uvek boli na promene!?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
peratoma
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pet Mar 16, 2007 12:34 pm

Plombirani zub jos uvek boli na promene!?

Post od peratoma »

Uvazeni, pre mesec dana sam kod jednog od navedenih stomatologa sa sajta prvi put posle 26 godina plombirao zub. U pitanju je gornja leva 5-ca. Ali od tada me on boli na hladno i vruce. Napravio sam poznati test za zamrznutim nozem, testirajuci za svaki slucaj i okolne zube dodirujuci hladan metal sa povrsinom zuba, ali samo ta petica jako reaguje na hladnocu. Neka je to slabije a nekada zaista neugodno dok pijem nesto. Uprkos tome sto koristim sensitive tip paste za zube Da li je zub jos pod traumom i koliko ce biti ili je nesto lose uradjeno? Unapred zahvalan na odgovoru!
drecun
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jul 22, 2006 9:50 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od drecun »

Osetljivost zuba na termičke nadražaje mesec dana po intervenciji je definitivno znak da nešto nije u redu. Trebalo bi da odete kod svog stomatologa.
Znanje je ograničeno, neznanje je beskrajno.
tedydent
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Nov 15, 2006 12:50 am

Post od tedydent »

Vrlo je moguce da je zub u traumi,kao i da je mozda i dosta toga drugog u pitanju.Pravac kod stomatologa ,zalite se kazite sve sto vas muci !!Ili ga menjajte! :)
Odgovori