Plomba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ShoortyFL
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 28, 2012 4:47 pm

Plomba

Post od ShoortyFL »

Pozdrav, naime, prije 3-4 dana sam isao kod drzavnog zubara posto mi je bila ispala plomba, sve je zubarica lepo sredila, i to..

Ali imam problemcic, kada jedem, taj zub sto sam radio pocinje uzasno da me bilo, ne znam da li vam se ikad desavalo kad zagrizete nesto, kao da vas nesto pritisne, zaboli i odma prođe, ne znam da li je ovo neka upala, ili slicno, ako se nekom ovo desavalo, zamolio bih ga da mi pomogne, da malo predahnem :D
ZubaNiš
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Mar 09, 2012 3:48 pm

Re: Plomba

Post od ZubaNiš »

Najverovatnije je u pitanju visoka plomba. Odnosno, treba da se skine jos malo viska plombe. Pokusajte polako da zatvarate usta i obratite paznju na to da li taj zub sa novom plombom prvi dolazi u kontakt sa zubom suprotne vilice (svojim antagonistom). Ako to jeste slucaj, u pitanju je visoka plomba. Odite opet kod zubara, i to ce se resiti za 5 minuta. Cak i da ne osecate prerani kontakt, moguce je da ima malo viska plombe. U svakom slucaju, ako nemate spontane bolove i neke druge neprijatnosti osim opisanih, najverovatnije je u pitanju gore opisano.
Odgovori