pitanje za maksilofacijalnog hirurga
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
pitanje za maksilofacijalnog hirurga
imam promenu na usni,nesto sl.herpesu,al nije herpes,ja mislim da je u pitanju upala pljuvacne zlezde(znaci oteceno je i spolja i unutra,unutra se zuti,sl bubuljici)
isla sam kod stomatologa,dao je aciklovir i rekao da odem do lekara opste prakse,otisla sam i zena je rekla da ja ne negujem svoje usne i da ih grckam(a ja ih ne grickam i negujem ih najboljim preparatima)
i na sve to da vadim krv,glikemiju,urin....(iako ja mislim da veze sa mozgom nema)
interesuje me Vase misljenje,posto uput ne mogu da dobijem,jer ja nisam strucna da kazemsta mi treba
hvala unapred na odgovoru!
I.S.
isla sam kod stomatologa,dao je aciklovir i rekao da odem do lekara opste prakse,otisla sam i zena je rekla da ja ne negujem svoje usne i da ih grckam(a ja ih ne grickam i negujem ih najboljim preparatima)
i na sve to da vadim krv,glikemiju,urin....(iako ja mislim da veze sa mozgom nema)
interesuje me Vase misljenje,posto uput ne mogu da dobijem,jer ja nisam strucna da kazemsta mi treba
hvala unapred na odgovoru!
I.S.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm
Re: pitanje za maksilofacijalnog hirurga
Secam se vaseg posta od pre par dana u vezi toga, ali sada vec ne mogu da verujem da ste dobili da vadite krv, urin itd?!?!

Kazite vi meni lepo kako se vi inace osecate? Da li imate temperaturu, da li drhtite, imate li apetit?, da li vam je usna poprimila 4-5 puta veci oblik nego sto treba?
Salu na stranu, sta je uopste ta vasa doktorka rekla o cemu se radi, koja je njena dijagnoza u celoj prici? Ima li neku, ili lekove deli odokativno? Strasno kakvih nas ima i u sta sve volimo da guramo nos i da se pravimo pametni...

Videte, ja vas ne vidim, tako da ne mogu da vam kazem sta je to, ali sudeci po onome sto ste ranije pisali i opisivali izgled, zatim nije reagovalo na enbecin, na aciklovir itd...rekao bih da je u pitanju ili a)retenciona cista male labijalne pljuvacne zlezde (cystis retentionis gl. salivarius accessorius labii inferioris), ili b) upala iste (sialoadenitis gl. salivarius accessorius labii inf.),ili c) kombinacija obe varijante.
Vi naravno da ne treba da se oslanjate na ovo sto sam rekao, jer podaci kojima raspolazem su daleko od toga da mogu da dam tacnu dijagnozu. Prilikom pregleda imao bih u vidu (u bukvalnom smislu vidu
) ono sto mene zanima o samoj promeni, ali i okolini i mislim da je to uz dobru anamnezu dovoljno da se donese prava dijagnoza i preduzme terapija. Ovako ja sam rekao ono sto nagadjam da je u pitanju, na osnovu nekog svog iskustva u ovom poslu.
Zasto vam sad ovo pricam? Zato da resenje svog problema ne trazite ovde jer ga necete naci. Javite se oralnom ili maksilofacijalnom hirurgu i vec jednom resite taj problem! Naravno nikakava krv i urin ne dolaze u obzir.
Pozdrav

Kazite vi meni lepo kako se vi inace osecate? Da li imate temperaturu, da li drhtite, imate li apetit?, da li vam je usna poprimila 4-5 puta veci oblik nego sto treba?

Videte, ja vas ne vidim, tako da ne mogu da vam kazem sta je to, ali sudeci po onome sto ste ranije pisali i opisivali izgled, zatim nije reagovalo na enbecin, na aciklovir itd...rekao bih da je u pitanju ili a)retenciona cista male labijalne pljuvacne zlezde (cystis retentionis gl. salivarius accessorius labii inferioris), ili b) upala iste (sialoadenitis gl. salivarius accessorius labii inf.),ili c) kombinacija obe varijante.
Vi naravno da ne treba da se oslanjate na ovo sto sam rekao, jer podaci kojima raspolazem su daleko od toga da mogu da dam tacnu dijagnozu. Prilikom pregleda imao bih u vidu (u bukvalnom smislu vidu

Zasto vam sad ovo pricam? Zato da resenje svog problema ne trazite ovde jer ga necete naci. Javite se oralnom ili maksilofacijalnom hirurgu i vec jednom resite taj problem! Naravno nikakava krv i urin ne dolaze u obzir.
Pozdrav
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
dijagnoza je da nemam mozdak i da previse citam internetmilanche_srb napisao:Secam se vaseg posta od pre par dana u vezi toga, ali sada vec ne mogu da verujem da ste dobili da vadite krv, urin itd?!?!![]()
Kazite vi meni lepo kako se vi inace osecate? Da li imate temperaturu, da li drhtite, imate li apetit?, da li vam je usna poprimila 4-5 puta veci oblik nego sto treba?![]()
Salu na stranu, sta je uopste ta vasa doktorka rekla o cemu se radi, koja je njena dijagnoza u celoj prici? Ima li neku, ili lekove deli odokativno? Strasno kakvih nas ima i u sta sve volimo da guramo nos i da se pravimo pametni...
![]()
Vi naravno da ne treba da se oslanjate na ovo sto sam rekao, jer podaci kojima raspolazem su daleko od toga da mogu da dam tacnu dijagnozu. Prilikom pregleda imao bih u vidu (u bukvalnom smislu vidu) ono sto mene zanima o samoj promeni, ali i okolini i mislim da je to uz dobru anamnezu dovoljno da se donese prava dijagnoza i preduzme terapija. Ovako ja sam rekao ono sto nagadjam da je u pitanju, na osnovu nekog svog iskustva u ovom poslu.
Pozdrav
uput za specijallistu ne treba ona je tu
lekova nikakvih
usne su nabujale dosta,nznm koliko puta
osecam malaksalost,vrtoglavicu,mucninu,bol usne,apetit mi i nije nesto visok u poslednje vreme,splasnuo je
doktorka kaze da bi trebalo prekontrolisati krv i urin,kaze da je to do imuniteta
rekla je jos da mogu i ne moram ad ispiram nesto roze rastvara se na slovo h,hlorafenikor ili tako nesto,i da pocenm da negujem usne(a to radim oduvek)
jos i da je to moguce povisen seceru u krvi da uradim glikemiju
i tako sad nznm sta da uradim,posto sam uzasno iznervirana,besna,samo trosim svoje zivce na gluposti...
nznm nisam pametna u ovoj situaciji zaista,a s obzirom da mi je konstatovano da nemam mozak,jos vise se brinem
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
nisam naglasila da me nije ni pogledala
-
- Aktivan član
Pazite te analize je dobro povremeno uraditi, ali sto se tice vaseg konkretnog problema sa usnom tu one nemaju veze.
Fina ova vasa doktorka cim kaze da nemate mozga, a vidim i da se u sve razume. Klasican problem u srpskom zdravstvu, svi sve znaju da lece!!!
Jos malo pa ce dermatolog zatezati usi, oftalmolog poradjati carskim rezom, itd... 
Da se vratim na vas problem, tu nemam nista vise da dodam u odnosu na prethodni post. Nadjete nekog
(naveo sam koje dr) ko nije imaginarna osoba u web prostoru (kao moja malenkost) vec nekog od krvi i mesa i sto moze da vas vidi i vas problem je resen. U slucaju a i c bila bi neophodna mala hirurska intervecija u lokalnoj anesteziji koja ce vas resiti muka za izuzetno kratko vreme.
I kao sto rekoh krv i urin slobodno analizirajte ali vam nece pomoci za problem usne, vec eventualno za neke druge probleme koji ovde nisu navedeni.
Pozdrav
Fina ova vasa doktorka cim kaze da nemate mozga, a vidim i da se u sve razume. Klasican problem u srpskom zdravstvu, svi sve znaju da lece!!!

Da se vratim na vas problem, tu nemam nista vise da dodam u odnosu na prethodni post. Nadjete nekog
(naveo sam koje dr) ko nije imaginarna osoba u web prostoru (kao moja malenkost) vec nekog od krvi i mesa i sto moze da vas vidi i vas problem je resen. U slucaju a i c bila bi neophodna mala hirurska intervecija u lokalnoj anesteziji koja ce vas resiti muka za izuzetno kratko vreme.
I kao sto rekoh krv i urin slobodno analizirajte ali vam nece pomoci za problem usne, vec eventualno za neke druge probleme koji ovde nisu navedeni.
Pozdrav
Dr Milan Ivanovic
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
HVALA PUNO
pa zato cu ja da zavrsim fax,makar mi otisao ceo zivot,da joj zapusim usta jednom za sva vremena
ja mnogo vise volim imaginarne osobe od ovih od krvi i mesa,oticicu do stomatologa mog,da ga pitam da li moze da mi sredi kod kolege,posto uput dobiti necu.
pa da zna ona sve,nemojte tako
a da posaljem sliku vama,pa da pogledate,posto ja dok nadjem dog od krvi i mesa moze da se iskompluje
pa zato cu ja da zavrsim fax,makar mi otisao ceo zivot,da joj zapusim usta jednom za sva vremena
ja mnogo vise volim imaginarne osobe od ovih od krvi i mesa,oticicu do stomatologa mog,da ga pitam da li moze da mi sredi kod kolege,posto uput dobiti necu.
pa da zna ona sve,nemojte tako

a da posaljem sliku vama,pa da pogledate,posto ja dok nadjem dog od krvi i mesa moze da se iskompluje

-
- Aktivan član
Ivanna, pre nego sto se bacite na ozbiljnije ucenje medicine, prvo eliminisite losu naviku grickanja usana kako god znate!
Dr Milan Ivanovic
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
ali doktore,ja ne grickam usne nikad,znaci samo ih mazem niveinih labelom uvek!
danas mi je pukla usna na tom mestu,kao da se pocepala
jako slabije jedem,posto me pece taj deo i danas je otekao jos vise
a do ponedeljka ko zna stace sve da se desi

samo jso nesto,smem li da stavljam nesto od sminke na usnu ili da cekam da se smiri?
danas mi je pukla usna na tom mestu,kao da se pocepala
jako slabije jedem,posto me pece taj deo i danas je otekao jos vise
a do ponedeljka ko zna stace sve da se desi

samo jso nesto,smem li da stavljam nesto od sminke na usnu ili da cekam da se smiri?
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 7:27 pm
Da i ja uskocim u ovu temu...
Naime pre nesto vise od 2 meseca sam operisao progeniju. S tim sto mi je donja vilica skracivanja, gornja izbacena napred, a bradna kost malo skracena. Sve u svemu totalna promena
40 dana mi je bila fiksirana vilica, sad trenutno samo nocu zavezujem vilicu pomocu gumica... Poceo sam da jedem sve, samo bas bez kidanja, nozem i viljuskom i polako...
Nego moje pitanje je u vezi sportskih aktivnosti. Da li bi mogao da krenem sa sportom. Ne znam jel bi mi se desilo nesto kad bi me lopta napucala u lice?

Naime pre nesto vise od 2 meseca sam operisao progeniju. S tim sto mi je donja vilica skracivanja, gornja izbacena napred, a bradna kost malo skracena. Sve u svemu totalna promena

40 dana mi je bila fiksirana vilica, sad trenutno samo nocu zavezujem vilicu pomocu gumica... Poceo sam da jedem sve, samo bas bez kidanja, nozem i viljuskom i polako...
Nego moje pitanje je u vezi sportskih aktivnosti. Da li bi mogao da krenem sa sportom. Ne znam jel bi mi se desilo nesto kad bi me lopta napucala u lice?
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
i da niste operisali progeniju lopta bi mogla da uradi svasta....opasna je kako god okrenete
- jelenaa1985
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jul 10, 2009 2:36 pm
Ivana, torbu u ruke i put pod noge kod dr Milana, licno da te pregleda...tako ces biti najmirnija. 

- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Kontakt:
Jelena rado,ali nemam vremena sada,a ni potrebnu dokumentaciju trenutno
-
- Aktivan član
@Thundercracker
Mislim da i sami znate odgovor na vase pitanje. Izbegavate sport jos neko vreme.
Mislim da i sami znate odgovor na vase pitanje. Izbegavate sport jos neko vreme.
Dr Milan Ivanovic
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Sep 18, 2010 7:27 pm
Ma kad su mi skinuli blokadu sa vilice toliko sam bio srecan da nisam ni stigao da pitam prof. Stosica kad cu smeti da se bavim fizickim aktivnostima. Radovao sam se ko malo dete
Pa rekoh da pitam na temi, al orijentaciono, citao sam da posle loma ( mada u ovom slucaju nije lom klasican, al ajde slicna je tematika ) kosti je potrebno 6 meseci da se oporavi? Ako je to tacno
, nema sporta do sledeceg proleca
Inace krajem januara idem da mi izvade ove plocice titanijumske, pa me zanima jel opet dobijam cev kroz nos, to mi je od svega najteze palo.....
Hvala na odgovoru

Pa rekoh da pitam na temi, al orijentaciono, citao sam da posle loma ( mada u ovom slucaju nije lom klasican, al ajde slicna je tematika ) kosti je potrebno 6 meseci da se oporavi? Ako je to tacno

Inace krajem januara idem da mi izvade ove plocice titanijumske, pa me zanima jel opet dobijam cev kroz nos, to mi je od svega najteze palo.....
Hvala na odgovoru
-
- Aktivan član
Ne brinite intervencija koja sledi je mnogo laksa, a sto se tice sporta smatra se da je 6 meseci dovoljno da ga izbegavate.
Dr Milan Ivanovic