[b]paradontopatija ili zbijeni zubi[/b]

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
marijana511
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 06, 2005 7:59 pm

[b]paradontopatija ili zbijeni zubi[/b]

Post od marijana511 »

Da li je svako krvarenje desni znak bolesti ili to moze da se desava i bez razloga. U stvari cula sam da desni mogu da krvare na mestu gde su zubi mnogo zbijeni. Poslednjih desetak dana desni mi krvare prilikom pranja zuba u predelu izmedju dva ocnjaka u donjoj vilici, a na tom mestu su mi zubi prilicno zbijeni i malo ispreturani (malo prelaze jedan preko drugog). Nista me ne boli i desni nisu crvene.
perakojot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2004 11:13 pm

Post od perakojot »

desni krvare kada su upaljeni, a upala nastaje zbog zubnog plaka.

To sto su vam zubi zbijeni znaci da sa tog mesta ne mozete u potpunosti ukloniti plak. Nemojte da vas krv uplasi i ribajte i dalje. Koristitie i konac za zube.

Posetite stomatologa i razmotrite resenja da se ti zubi postave na svoje mesto kako se to ne bi ponavljalo.

Zdravi desni ne krvare prilikom pranja.
marko_lazic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 6:51 pm

Post od marko_lazic »

Ja sam nosio fiksnu protezu oko godinu i po dana.Kad sam skinuo proteticarka mi je dala da nosim obicnu protezu da mi se ne bi vratili zubi.
Nazalost,ja je nisam poslusao,i nisam je nosio.Tako da su mi se na donjoj vilici prednji zubi vratili na stari "krivi" raspored.Jedan napred,drugi pozadi.
Meni isto prilikom pranja zuba prokrvari izmedju prvog i drugog na donjoj vilici,i desava se izmedju keca i ocnjaka na gornjoj.Ima li neko objasnjenje za to? Znam da je pitanje slicno vec postavljenom,ali eto :)
Pozz
perakojot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2004 11:13 pm

Post od perakojot »

isti odgovor vazi

ako ste vec resili da ne nosite protezu (aparat) onda odrzavajte besprekornu higijenu, to je najmanje sto mozete uraditi
Odgovori