Ozon kao sredstvo za dezinfekciju.

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
beoflex
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 13, 2008 7:52 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ozon kao sredstvo za dezinfekciju.

Post od beoflex »

Ima li neko iskustva sa upotrebom ozona kao sredstva za dezinfekciju?
Lena_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 12:37 pm

Post od Lena_ »

Imam ja...
Ali ga nisam koristila za dezinfekciju usne duplje, mada sam cula dosta pozitivnih komentara... Ja ga koristim za lice i zaista je odlican...
Mislim da je potpuno bezbedan, jer je to zapravo 0.04% O3, pricala sam i sa prof. mikrobiologije i ona je rekla da je zaista sjajno sredstvo...
E sad, mozda malo mirise na sirce, ali ne smeta...
NApisi utiske ako si u medjuvremenu probao :wink: ...
beoflex
Novi član
Novi član

Post od beoflex »

Lena_ napisao:Imam ja...
Ali ga nisam koristila za dezinfekciju usne duplje, mada sam cula dosta pozitivnih komentara... Ja ga koristim za lice i zaista je odlican...
Mislim da je potpuno bezbedan, jer je to zapravo 0.04% O3, pricala sam i sa prof. mikrobiologije i ona je rekla da je zaista sjajno sredstvo...
E sad, mozda malo mirise na sirce, ali ne smeta...
NApisi utiske ako si u medjuvremenu probao :wink: ...
Nisam bas razumeo, za cega ga koristis, tj. kako uopste izgleda i radi. Ja imam posredna iskustva (duga prica):)), a ima sanse da pocnem sa tim da ovde radim pa zelim da vidim kakava su iskustva.
Nenad
beoflex
Novi član
Novi član

Post od beoflex »

Nisam bas razumeo, za cega ga koristis, tj. kako uopste izgleda i radi. Ja imam posredna iskustva (duga prica)), a ima sanse da pocnem sa tim da ovde radim pa zelim da vidim kakava su iskustva.
Nenad
Lena_
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Mar 02, 2008 12:37 pm

Post od Lena_ »

Pa konkretno kad se umijem poprskam aktivni kiseonik po licu i sacekam 20min i nanesem kremu.. Ako imam neku bubuljicu ili neko crvenilo. Pospesuje cirkulaciju,obnavljanje koze,...
Evo mozes na ovom forumu pogledati iskustva [jeste zenski forum, ali mi smo ti i ciljna grupa ] :D
http://ana.co.yu/forum/viewtopic.php?t=3919
beoflex
Novi član
Novi član

Post od beoflex »

Very interesting.
Ovo za sta se ja zanimam je aparat koji stvara aktivni kiseonik, ozon, na mestu primene, uz pomoc elektromagnetnog impulsa, a ozon stvara iz okolnog vazduha. Ima isto siroku sferu primene, a za sada se nudi za dezinfekciju u stomatologiji. Vreme tretiranja, `ajd` da tako kazemo, rana je kratko od 10-40 sekundi, a osim povrsinskog delovanja, potpomaze i prokrvljenost, tj. inicira vezivanje kiseonika u krvnim sudovima pa ubrzava zarastanje. Isto se oseca miris, nazovimo ga ``posle grmljavine``, prilikom rada, jer se u prirodi ozon najvise stvara elektricnim praznjenjem. Nije mi bas jasno kako uspevaju aktivni kiseonik (ako uopste pricamo o istoj stvari?!?), tj. ozon, koji je nestabilan i lako reaguje sa drugim gasovima, da odrze u tecnom stanju, tj. if I get it right, u tubici? Moracu do neke apoteke da vidim kako to izgleda. Na zalost ne nadjoh sajt od Akvabenta.
Pozz, Nenad
Odgovori