da li je ovo normalno ili...???

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
opsednuta
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 01, 2009 10:09 pm

da li je ovo normalno ili...???

Post od opsednuta »

pre nekoliko dana igrom slucaja sam pritisnula noktom unutrasnji deo gornje jedinice i osetila bol,zapravo kao da me je struja udarila
posto me je to iznenadilo,probala sam da pritisnem i druge prednje zube,da proverim jel to samo slucaj sa jedinicom kad ono isto i sa ostalim,dakle jedinice i dvojke gore i dole,dole cak i trojke :o :o :o

nakon razgovora sa roditeljima ustanovila sam da je i kod njih isti slucaj,pa me zanima da li je to normalno???

mama tvrdi da je to zato sto su prednji zubi tanji,ali mene je bas uplasilo,jer nikad to ranije nisam osetila,doduse nikad ranije nisam ni probala da pritisnem zub noktom :lol: :lol: :lol: :lol:

sve u svemu,molila bih za savet,unapred hvala
Korisnikov avatar
Ivanna Kraljica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
Kontakt:

Re: da li je ovo normalno ili...???

Post od Ivanna Kraljica »

msm da je normalno,mada nisam najsigurnija,evo bas sada probam i ja noktom da pritisnem zub,i mene kao nesto sevne......al nznm nisam pametna u ovom slucaju
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Ako vam nisu povucene desni i ako nemate neke promene na tim mestima, onda imate osetljive zube.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
opsednuta
Novi član
Novi član

Post od opsednuta »

pa moji zubi inace jesu osetljiviji,ali me zanima da li je ovo nesto oko cega se treba zabrinjavati???

ja koristim lacalut pastu za zube i ona mi dosta pomaze,ali ne znam da li mozda te prednje zube treba da se tako izrazim "nekako ojacati" :wink:

znam da postoje one tzv ljuspice ali ne znam da li se one stavljaju samo sa spoljne strane zuba ili mogu i sa unutrasnje?
milanche_srb
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm

Post od milanche_srb »

Moj savet vam je da nista ne ne stavljate vec da ipak odete na pregled.
Dr Milan Ivanovic
specijalista maksilofacijalne hirurgije
opsednuta
Novi član
Novi član

Post od opsednuta »

naravno da cu otici na pregled,pa ne mogu sama staviti ljuspice cak i da hocu :lol: :lol: :lol:
salim se :wink:

ionako moram ovih dana na pregled zbog umnjaka,koje treba da vadim pa cu i to da proverim,hvala na savetu :D
Odgovori