Molim vas za misljenje.
Pre 2 sata su mi izvadiuli sedmicu.Dodjem kuci izvadim tufer iz rane i pocnem da sistim na sve strane i kroz nos i kroz uvo i kroz rupu od zuba.
Otvoren sinus!!! Zovem lekarku ona mi kaze da se hitno vratim u ordinaciju i sledi usivanje od 30 minuta i ponovo anestezija., injekcije, ...
Dodjem kuci opet isti osecaj kao da imam neki pritisak u rupi ili kao da mi izlazi vazduh .
Da li to znaci da mi nije dobro usila ili ne. Inace imam ja mislim 7 savova.
Da li je istina da nesme da se pusi cigara posle ove operacije.
otvoren sinus posle vadjenja zuba
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Okt 22, 2006 7:52 am
Lecenje otvorenog sinusa, ako ide hirurski kao kod vas, obicno ide tako da se rana lepo ocisti (sa izbegavanjem blizine otvora ka sinusu), ubaci se Surgicel, Surgifoam ili neki od srodnih hirurskih preparata za ispunjavanje rane, cak i vestacka kost, i sve se preshije. Pacijentu se daju malko ozbiljniji antibiotici (Hemomycin, Klindamycin MIP i slicno), za sedam dana se skidaju konci, i savetuje mu se da mesecima ne duva nos, da ne kaslje zatvorenih usta, da ne roni i slicno. Nije lose izbegavati pusenje, kad smo vec kod toga.
U postupku kakav sam opisala obicno nema daljih komplikacija, pogotovo ako se reaguje na sveze rane, ja sam vidjala i pacijente koji dodju posle nedelju dana, to je vec daleko ozbiljnija situacija. Dobro bi bilo da ne pokusavate da "probate" da li sisti, jer ima razlicitih tipova komunikacije sa sinusom, te ako je ventilni tip mozete da pogorsate zarastanje.
Nadam se da sam vam sta pomogla, i zelim vam brzo ozdravljenje
.
U postupku kakav sam opisala obicno nema daljih komplikacija, pogotovo ako se reaguje na sveze rane, ja sam vidjala i pacijente koji dodju posle nedelju dana, to je vec daleko ozbiljnija situacija. Dobro bi bilo da ne pokusavate da "probate" da li sisti, jer ima razlicitih tipova komunikacije sa sinusom, te ako je ventilni tip mozete da pogorsate zarastanje.
Nadam se da sam vam sta pomogla, i zelim vam brzo ozdravljenje