Otok posle izvadjenog zuba

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Jun 24, 2006 6:19 pm

Otok posle izvadjenog zuba

Post od chokoladica »

Izvadila sam zub kod koga se stvorila fistula,dugo vremena je stajala i nikako nije prolazila.Pitala sam dr. da li ce da cisti tu fistulu ili sta vec treba da radi,nije odgovorio nista.Dao mi je injekciju i izvadio zub tj. koren posto je zub bio polomljen.
U pitanju je donja sestica.
Ne boli me rana,ali imam blagi otok s te strane,s obzirom da nisam snimala zub,da nije ni ciscen nego izvazdjen samo brine me taj otok,nije strasno ali se primeti.Uzela sam da pijem antibiotik,ne znam sta da radim.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

....

Post od studentbgd »

Nisi rekla koji zub, nisi precizirala sa koje strane je otok, blagi otok moze da bude i od mandibularne anestezije recimo. Najbolje, najpametnije je da se javis svom stmatologu i ukazes mu na problem.

Inace za VJEK I VJEKOVA

RANA OD VADJENJA ZUBA SE NIKAD NICI I NI U KOJIM USLOVIMA NE ISPIRA, NE CACKA, NE KOPA , NE KIRETIRA, NE MAZE, NE PIPA U KUCNIM USLOVIMA

AMIN!!!!
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član

Post od chokoladica »

napisala sam u pitanju je sestica donja sa leve strane.
zub ja cackala nisam,otok je sa vanjske strane,blagi,gotovo neprimetan ali ga.u pitanju je bio koren a ne celi zub.
cini mi se da se taj otok polako vraca sada.
studentbgd
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm

Post od studentbgd »

chokoladica napisao:napisala sam u pitanju je sestica donja sa leve strane.
zub ja cackala nisam,otok je sa vanjske strane,blagi,gotovo neprimetan ali ga.u pitanju je bio koren a ne celi zub.
cini mi se da se taj otok polako vraca sada.
Opusteno to je blagi otok od mandibularne anestezije.
chokoladica
Aktivan član
Aktivan član

Post od chokoladica »

Morala sam ponovo kod stomatologa,bol mi se prosirio i na lijevi krajnik i uvo.Bolilo je nenormalno,onda sam napipala komad zuba koji je ostao,kad je izvadio ostatak bol je prestao....tako da me nije bez razloga boljelo. :D

pozdrav
Odgovori