Pre 3 dana bio sam kod zubara da mi zavrsi lecenje umnjaka (desni gornji), pre 7-8 dana izvadjeni su zivci, sada je Dr. stavila plombu i zavrsila zub. Tokom posete sam se raspitao za ciscenje kamenca i poliranje zuba, Dr. mi je sve lepo objasnila, i bila ljubazna da mi grubo skine kamenac ultrasonicnim aparatom, pa da posle 2-3 nedelje dodjem da pocnemo ciscenje i poliranje po kvadrantima. Sutradan je poceo blag otok na obrazu, otprilike iznad desne gornje cetvorke, koja mi je potpuno zdrava, bez ikakvih radova na njoj. Otok se sledeceg dana povecao, bio sam opet kod Dr. rekla mi je da sacekam par dana pa ako se otok ne povuce da dodjem da vidimo sta cemo. Mene buni to sto me ni jedan zub ne boli (ni na pritisak, ni na toplo/hladno), boli me samo otok, koji je poceo da se spusta prema donjoj vilici, i postoji bol na dodir, otprilike pola cm pored nozdrve, tamo gde se otprilike zavrsava koren tog zdravog zuba. Desni su normalne boje, bez promena.
Moje pitanje je, da li je moguce da su se desni ili zub prilikom ciscenja zuba ultrasonicnim aparatom iziritirali, pa je doslo do otoka, da li je to normalna pojava? Ili treba da pocnem da brinem?
Sta bih mogao uzeti da smanjim otok?
Otok posle ciscenja kamenca
Re: Otok posle ciscenja kamenca
Можеш да пијеш Химорал.
Мојој зубарки је њен колега чистио каменац новим ултразвучним апаратом и потпуно оштетио глеђ.
Оток је највероватније због умњака. Можда није до краја извадила живац. Зашто ти је уопште радила умњак? То се извади и готово. Ионако су бескорисни.
Мојој зубарки је њен колега чистио каменац новим ултразвучним апаратом и потпуно оштетио глеђ.
Оток је највероватније због умњака. Можда није до краја извадила живац. Зашто ти је уопште радила умњак? То се извади и готово. Ионако су бескорисни.