Ostao mi koren
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 2:24 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ostao mi koren
Kada koren propalog zuba ostane u mesu, koji zahvat je potrebno uciniti da se on izvadi (kako se zove strucno) i koliko to otprilike kosta?
Tehnika se zove ekstrakcija zaostalog korena. U zavisnosti od slucaja moze se raditi ambulantno tj. ne razlikuje se mnogo od obicnog vadjenja ali ako slucaj zahteva moze se raditi i hirusko vadjenje. I to je u principu laksa hirusrka intervencija, razlija je sto se napravi mali rez na desnima i onda se elegantno moze pristupiti korenu. Sve se radi u lokalnoj anesteziji.
Sto se cena tice to ne znam.
Sto se cena tice to ne znam.
Evo imam isti problem,ostao mi koren zuba i stvorila se fistula,nisam obracala mnogo paznje na to,ali evo pre neki dan mi je taj dio vilice natekao,ne mogu da zvacem niti da otvorim usta ,u pitanju je sestica,a pored petice i cetvorke sa unutrasnje strane desni mi iskocilo nesto bele boje i tvrdo je na dodir.Da li je moguce da se sve to ognojilo.
uzela sam da pijem antibiotik da prodje taj otok pa cu kod stomatologa,predpostavljam da ce morati da sece meso da bi izvadio koren jer se na povrsini ne vidi.