Ostao mi koren

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
asterix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 2:24 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Ostao mi koren

Post od asterix »

Kada koren propalog zuba ostane u mesu, koji zahvat je potrebno uciniti da se on izvadi (kako se zove strucno) i koliko to otprilike kosta?
perakojot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2004 11:13 pm

Post od perakojot »

Tehnika se zove ekstrakcija zaostalog korena. U zavisnosti od slucaja moze se raditi ambulantno tj. ne razlikuje se mnogo od obicnog vadjenja ali ako slucaj zahteva moze se raditi i hirusko vadjenje. I to je u principu laksa hirusrka intervencija, razlija je sto se napravi mali rez na desnima i onda se elegantno moze pristupiti korenu. Sve se radi u lokalnoj anesteziji.

Sto se cena tice to ne znam.
asterix
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jan 18, 2006 2:24 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od asterix »

Hvala Ti.
N2
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Mar 08, 2006 5:49 pm

Post od N2 »

Evo imam isti problem,ostao mi koren zuba i stvorila se fistula,nisam obracala mnogo paznje na to,ali evo pre neki dan mi je taj dio vilice natekao,ne mogu da zvacem niti da otvorim usta ,u pitanju je sestica,a pored petice i cetvorke sa unutrasnje strane desni mi iskocilo nesto bele boje i tvrdo je na dodir.Da li je moguce da se sve to ognojilo. :cry: uzela sam da pijem antibiotik da prodje taj otok pa cu kod stomatologa,predpostavljam da ce morati da sece meso da bi izvadio koren jer se na povrsini ne vidi. :-?
perakojot
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Avg 10, 2004 11:13 pm

Post od perakojot »

Trebalo bi da odete kod stomatologa sto pre bez obzira sto ste poceli da pijete antibiotike.
Odgovori