Imam 40 godina.Pet,sest godina unazad imam oralnu leukoplakiju,na unutrašnjoj strani donje vilice,desno.Pet godina nijedan stomatolog nije znao da postavi dijagnozu bolesti,već mi je dijagnoza odredjena tek pre nepunih goidnu dana.
Ima li još koga ko je imao iskustva sa ovom vrstom bolesti,obzirom da je vrsta predkancerogenog stanja.
oralna leukoplakija
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 8:08 pm
meni se pre mesec dana ispod gornjrg umnjaka pojavila kao mala ranica belicaste boje,ne boli na dodir ali kada pomeram vilicu pomalo boli i zateze.nisam sigurna sta bi to moglo biti umnjak jos nije sasvim izrastao pa da li on uzrokuje taj problem ili ne.stvarno neznam.zato me interesuje kakvi su simptomi bili kod vas da li vas boli kad pomerate vilicu ili ne.unapred hvala.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 8:08 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Jun 17, 2008 1:37 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Postoje razliciti oblici leukoplakije,jako je slicna lihen planusu,pa je cesto indikovano uraditi i biopsiju,kako bi se potvrdila dijagnoza..i video stepen promenjenosti kako bi se dala pravilna terapija.Cesto se vezuje za pusenje,kandidu,elektrohemijske reakcje u ustima,deficit vitamina...,lecenje se vrsi antimikoticima,retinoidima(vit.A) i obavezno se redovno kontrolise.Moram priznati ,plasi pomisao da vas niko od stomatologa bar nije uputio da to detaljnije ispitate.Ako ste u Bg,klinika za oralnu medicinu je odlicna ,i mogli biste da svratite da vas detaljno upute u vas problem. A sto se tice promene koju opisuje Novi sad sve zavisi koliko promena traje,takve ranice mogu biti afte,otvor fistuloznog kanala usled promena na bocnim zubima,ujed,promena na izvodnom kanalu pljuvacne zlezde....Ako trazite precizniji odgovor,onda detaljnije opisite promenu,tj gde se tacno nalazi,koliko traje,opisite kako izgleda ,kakve je boje velicine,ima li okolo crvenilo...itd.Poz!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jan 10, 2008 8:52 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Pre 3 nedelje sam imao operaciju krajnika i primetio sam da imam sa leve strane gde je resica pa malo levo neke bele tackice lice na leukoplakiu malo boli na dodir da li da odem kod stomatologa sutra ili da je moguce da je to neki ulkus jos uvek koji nije zarastrao?Inace ne pijem i ne pusim.
Testosterone man
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Mar 15, 2007 9:13 pm
......
Leukoplakija je pre za specijalistu bolesti usta ili orl nego za opsteg stomatologa. Ja se slazem da se to ucilo na fakultetu ali to nije nesto sa cim opsti stomatolozi rade svaki dan a stvari se zaboravljaju ako se ne koriste. Znaci za takve stvari najbolje idite specijalisti.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Čet Jul 09, 2009 5:55 pm