Operacija vraćanja desni?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
Ticket
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 12, 2012 8:18 am

Operacija vraćanja desni?

Post od Ticket »

Pre nekoliko godina nosila sam fiksnu protezu na gornjoj i donjoj vilici, međutim, još tada, pre postavljanja, imala sam prve znake paradontopatije, upaljene desni, što su moji divni, čitaj: stomatolozi, umesto da mi kažu da moram prvo to da saniram, odmah stavili proteze. Nosila sam ih dve godine, i za te dve godine su se smenila 3 stomatologa iz iste ordinacije, koji jedva da su čitali šta je ovaj drugi pisao, pa je svako vukao zube na svoju stranu, što je dovelo do povlačenja desni na donjim jedinicama u rekordnom roku, na šta su oni odgovorili da posetim nekog drugog! Rečeno mi je da postoji operacija vraćanja desni, što ne mora da znači da je uspešno i trajno rešenje, ali ipak bolje nego da mi poispadaju zubi. Da li neko može da mi preoruči nekog stomatologa u Beogradu koji radi tu operaciju? Koliko sam videla na netu, uglavnom klinike nude te usluge. Nije mi toliko bitna cena, samo ne želim još jednog u nizu loših stomatologa.

Unapred zahvalna!
Zeka Peka i drugari
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 04, 2012 11:05 am

Re: Operacija vraćanja desni?

Post od Zeka Peka i drugari »

operacija je moguca tj ima efekta samo ako je kosa paradontopatija, a ne ravna...to znaci, kad pogledas ortopan snimak, kost izmedju dva zuba treba da bude kosa, a ne ravna...ako je ravna efekti su neznatni, tj marginalni.....
Odgovori