Okrnjen Zub - Moguca popravka?

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
unknownnickname
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 27, 2018 5:57 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

Okrnjen Zub - Moguca popravka?

Post od unknownnickname »

Pozdrav svima, imam neko pitanje u vezi okrnjenog/polomljenog zuba.

Pre mozda godinu dana mi se zub malo okrnjao, tj. "spic" mu je otisao, mozda nekih pola cm ako i toliko, i ja nisam to ni skontao, tek nedavno. E sad, da pitam ovde da ne ispadnem debil pred zubarom, da li to moze da se "vrati". Osim da mi moraju vaditi zub i stavljati lazni. Isao bih kod drzavnog posto za privatnog stvarno nemam pare, pa ako je neko imao iskustva, bilo bi sjajno :P
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: Okrnjen Zub - Moguca popravka?

Post od aaaca »

Било би потпуно погрешно да се здрав зуб извади због одломљеног делића. Ако је у питању баш мали део, донекле може да се "надогради" обичном белом пломбом иначе је потребна зубна навлака. Ако ти не смета приликом јела најбоље је ништа не дирати већ само санирати повреду како се не би јавио каријес.
unknownnickname
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 27, 2018 5:57 pm

Post od unknownnickname »

aaaca napisao:Било би потпуно погрешно да се здрав зуб извади због одломљеног делића. Ако је у питању баш мали део, донекле може да се "надогради" обичном белом пломбом иначе је потребна зубна навлака. Ако ти не смета приликом јела најбоље је ништа не дирати већ само санирати повреду како се не би јавио каријес.

Ne smeta mi uopste, ali zub na levoj je spicast a na desnoj nije, pa bih eto samo to popravio. Necu da ga vadim sigurno zbog takve sitnice, vec ako moze da se nadogradi bilo bi odlicno. Samo mene zanima da li drzavni zeli to da uradi.
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Post od aaaca »

То и приватници ретко раде јер је потребна велика вештина а може лако да се поломи.
Bakili70
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Okt 16, 2017 11:18 pm

Post od Bakili70 »

Moze da se nadogradi kompozitnim ispunom. E sad je pitanje da li drzavni stomatolog ima odgovarajuci kompozit kao i boju. Koji je zub u pitanju i koja povrsina (strana) je naceta?
Odgovori