Prvo-da pozdravim sve na ovom forumu.
Drugo-da pitam za preporuku za stomatologa na Novom Beogradu ili Bezanijskoj Kosi, stvarno bih bio jako zahvalan, menjao sam dosta stomatologa i dosta puta nisam bio zadovoljan sa istima, sa onima sa kojima sam bio zadovoljan vise ne mogu da ih pronadjem, molim za odgovor moze i na pm, prilicno mi je hitno, hvala.
Trece-elem, imam dosta umrtvljenih zuba sigurno 4-5, procedura lecenja je bila standardna 3x brusenje i lek pa onda ispunjavanje kanala, plomba, svi to znate nema tu nista novo jel?
E sad meni ti kanali malo vrljavi pa doktori imaju cesto muku da dodju do njih a moja muka jos 3x gora, cak jednom mi je doktor zabo iglu i tako sam isao da snimim zub i kad smo na snimku videli gde ta igla ide svi smo se krstili.
Moja dilema je nastala kod mi je drugar dosao i rekao "Bio sam juce kod zubara i rekao mi je da mora da se umrtvi zub, pitao me dali hoces da ti dam anesteziju ocistim kanale da ne dolazis 3-4 puta" i tako je covek i uradio.
Sad je pitam dali sam ja onda blesav sto idem 5x za jedan isti zub a on ga zavrsi za 2x, naravno razlika je i u ceni i vremenu, a i pretrpljenom bolu. Ja nikad nisam dobijao anesteziju prilikom umrtljivanja zuba.
Dali je praksa da se anestezija ne daje kada se zub leci ili ne?
Hvala na odgovorima
Nikad mi nije bilo jasno ...
Re: Nikad mi nije bilo jasno ...
Ne mogu se porediti dva endodontska lečenja.
Prvo - zbog toga što se ne zna početna dijagnoza, ni kod vas, ni kod vašeg prijatelja; neka lečenja mogu da traju i par meseci, a ne pet poseta.
Drugo - mi smo svi "različitih škola"; neko radi ovako, neko onako - a snimiti zub sa iglicom ili nečim rentgen kontrastnim u kanalu je klasična procedura, školska, ništa iznenađujuće - dapače.
Treće - različiti ljudi, različiti zubi, različite godine - mogu da iziskuju bitno drugačije pristupe.
Nadam se da sam vam od neke koristi, sve najbolje.
Prvo - zbog toga što se ne zna početna dijagnoza, ni kod vas, ni kod vašeg prijatelja; neka lečenja mogu da traju i par meseci, a ne pet poseta.
Drugo - mi smo svi "različitih škola"; neko radi ovako, neko onako - a snimiti zub sa iglicom ili nečim rentgen kontrastnim u kanalu je klasična procedura, školska, ništa iznenađujuće - dapače.
Treće - različiti ljudi, različiti zubi, različite godine - mogu da iziskuju bitno drugačije pristupe.
Nadam se da sam vam od neke koristi, sve najbolje.
Re: Nikad mi nije bilo jasno ...
Ja bih trebala umrtviti zub i zanima me dali to boli, i dali se moze koristiti anestezija?
hvala!!
hvala!!