molim vas za pomoc i savet...

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: vlada99, moderato

Odgovori
uplaseni26
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 20, 2007 11:54 am

molim vas za pomoc i savet...

Post od uplaseni26 »

znam da ce mozda nekim userima mozda zvucati smesno ali..bio sam na sistematskom nedavno.
nikad nisam isao samostalno kod zubara ne pamtim znaci mozda 6-7 razred da sam radio nesto na njima...posle toga nisam hteo ici na popravke jer nisam voleo zubare...zbog njihovog nacina pregleda zuba ...znam da sam imao i imam lose zube ali kad mi naprave onako groznicave face bas izgubim svaku zelju da ih popravim a i mozda zbog stida da im se ponovo pojavim tamo...
e sad sam otisao da vidim stanje i bila je jedna dobra i fina izgleda zubarka svidela mi se kako pregleda i rekla je da imam kao dosta za popravku....i cvrsto sam iskreno odlucio da popravim sve zube....ako mi ona bude popravljala hehe posto nekako mi deluje super...
ona je rekla da imam karijese na 7-cama valjda i spomenula je neki kao zakrzljali karijes na 5-6-ici valdja tako nemojte da se zbunite mozda sam ja pogresno razumeo...
i sad mozda smesno ali:da li se karijes moze ispraviti?i zanima me kako se to radi?znam da je karijes losa stvar ali da li se moze popraviti kad je vec nastao...mislio sam da googlam i to ali najbolje po meni ovde da zatrazim savet hehe
i drugo pitanje...hteo bi da pitam da li se moze zub nadograditi tj.ugraditi?iskreno interesuje me jer ako BUDE TREBALO da se npr. vadi neki zub prednji nedaobog hehe da li moze nekako da se ugradi novi da ne izgledam kao krezuba baka hehe..

zamolio bi vas za savet a kome se smeje i kome je smesno slobodno :) ali ja bi vas zamolio za odgovore.... i posle haha :)

pozdrav za sve
---Nevena---
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Pon Jan 08, 2007 3:58 pm

Post od ---Nevena--- »

Naravno da se karijes mozhe ispraviti :D ostuzhu onom bushilicom, urade shta treba i posle toga, ako je zadnji zub, stave sivu plombu, ako je prednji zub stave belu plombu. Malo bola, ali dosta dobrih rezultata. Nemoj da brinesh mnogo, evo ja npr uopshte nemam shestice a imam manje godina od tebe. A sedmice su mi popravljene. Dodushe ovi napred su mi u odlichnom stanju, ali za to ti treba mnogo kontrola na bar pola godine, i dosta brige o zubima. Shto se nadogradnje tiche, postoji vishe nachina, npr ako ti je propala samo krunica, onda je ostruzhu i preko stave navlaku koja je boje zuba pa se to gotovo ne vidi. A ako ti izvade zub onda treba da imash bar po jedan zub sa obe strane te rupe i onda oni naprave takozvani "most" odnosno zakache veshtacki zub za ta dva tamo.
Pa... Sa srecom! Ponesi dosta para i hrabrosti :D :D :D
CRAZY_HORSE
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Feb 04, 2006 1:04 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od CRAZY_HORSE »

Uplasheni. izadji iz mraka i sedni u stolicu kod te kako si je vec opisao lepe zubarke :D

Karijes se moze samo odstraniti mehanichki, mada postoje neke tehnike koje iziskuju dosta para, a ja sam lichno sumnjichav po pitanju njihove upotrebe. Ukoliko se karijes primeti u najranijoj fazi koja se karakterishe demineralizacijom gledji, odnosno pojavom "bele mrlje"(macula alba) postoji mogucnost da se aplikovanjem odgovarajucih doza fluorida i pojachanim higijenskim merama stanje vrati na normalu bez ikakvog brushenja. Ovo nazalost po svemu sudeci nije kod tebe sluchaj, pa ti savetujem da se zavalish u stolicu i na mp3 plejeru odslushash par lepih pesama grupe Ruz dok ti doktorica lepo uradi ono sto je naumila.

Na drugo pitanje ti mogu reci da je danas u stomatologiji sve moguce i nista nije nemoguce. Sve zavisi od stanja u ustima, a to ce opet ona najbolje proceniti. Sretno u svakom sluchaju i lepo je sto si se osnazio da odesh kod stomatologa :wink:
ZzzzZZzzzZZzzZZZzzzZzzzzzZZZzZZZ
Odgovori