molim savet lekara stomatologa

Mesto za sva Vaša pitanja o zubima, oralnoj higijeni, prevenciji, negi zuba, desni i usne duplje. Prepoznavanje problema, dijagnostika i saveti o lečenju.

Moderatori: moderato, vlada99

Odgovori
ga ga
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 20, 2008 10:21 pm

molim savet lekara stomatologa

Post od ga ga »

Postovani doktori, imam pitanje, molim Vas za odgovor, okvirno, jer svesna sam da je nemoguce biti precizan u odgovoru na ovakav nacin. Za mene je ovo prvi veliki korak , zbog koga patim veoma dugo, obzirom na stanje u mojoj usnoj duplji. Ocajna sam, a plasim se intervencije.
Dalkle, sta bih mogla da uradim u svojoj cetrdesetoj, sta biste Vi recimo predlozili?
1. Mogu li ja sa sledecim stanjem da izvedem neku nadgradnju mostovima u gornjoj vilici?
Stanje je sledece:
LEVO
1 karijes
2 karijes
3 zdrav
4 ,5,6,7 ostli izlomljeni delovi (za vadjenje)
8 karijes
DESNO
1,2,3 zdravi
4 karijes
5,6,7 ostli izlomljeni delovi (za vadjenje)
2. Za koje je vreme moguce izvesti celu proceduru,? Pitam zbog odsustvovanja sa posla.
3. Koliko bi cela intervencija kostala, suma od - do..
4. Mozda mozete da mi preporucite nekog u Beogradu.
Hvala unapred
tajchi
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Avg 13, 2006 11:33 pm

Post od tajchi »

Draga Ga ga,prvo da ti kazem da ne treba da se stidis stanja u svojim ustima,jer stid samo odlaze intervenciju i jezim se kada stomatolozi prebacuju pacijentima za takve stvari,jer mi smo sami birali ovaj poziv,pa ako se nekome ne svidja sto neko nema sve zdrave zube treba da se bavi necim drugim.Nego sto se tice tvog problema,kao sto si i sama rekla tesko je ovako govoriti,ali mislim da nemas uslove za most,moj savet bi bio plocasta skeletirana(skuplja varijanta,ili plocasta parcijalna (jeftinija),najbolje da odes kod nekog na pregled pa se raspitas i o terapiji i cenama.Sto se tice vremena opet zavisi od toga da li ima nekih zuba za lecenje ili ce biti samo popravke,i saradnje tehnicara i stomatologa.Nadam se da ces prevazici stid,a za strah nema razloga (bar danas kada postoji anestezija :D ).Veliki pozz!
Odgovori