misljenje stomatologa
Re: misljenje stomatologa
Ivana snimci su losi i totalno je nezahvalno ovako komentarisati snimak,ali moram priznati da mi se cini da imas zaostalu cistu od sestice koju si izvadila(na mestu izvadjenog zuba).Cudi me da te lekari nisu uputili kod oralnog hirurga,sem ako ja gresim ,pa je samo spusteni sinus,volela bih da je snimak malo jasniji,ali neodoljivo lici na cisticnu formaciju.Kolega vec rece da su oba punjenja kratka,s obzirom da ti oba zuba reaguju na perkusiju,a na snimku mogu samo da gatam (mozda 5 malo vise lici kao problem),pokusaj da odredis koji zub malo vise reaguje na kuckanje(u praksi je najcesce taj zub krivac za problem).Sve sto sam navela uzmi sa rezervom,kao sto rekoh nezahvalno je davati dijagnozu na osnovu loseg snimka, pogotovo bez klinickog pregleda.
- Ivanna Kraljica
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Feb 22, 2009 9:28 pm
- Kontakt:
Re: misljenje stomatologa
spustene sinusne kanale imam to je prvo sto su reklitajchi napisao:Ivana snimci su losi i totalno je nezahvalno ovako komentarisati snimak,ali moram priznati da mi se cini da imas zaostalu cistu od sestice koju si izvadila(na mestu izvadjenog zuba).Cudi me da te lekari nisu uputili kod oralnog hirurga,sem ako ja gresim ,pa je samo spusteni sinus,volela bih da je snimak malo jasniji,ali neodoljivo lici na cisticnu formaciju.Kolega vec rece da su oba punjenja kratka,s obzirom da ti oba zuba reaguju na perkusiju,a na snimku mogu samo da gatam (mozda 5 malo vise lici kao problem),pokusaj da odredis koji zub malo vise reaguje na kuckanje(u praksi je najcesce taj zub krivac za problem).Sve sto sam navela uzmi sa rezervom,kao sto rekoh nezahvalno je davati dijagnozu na osnovu loseg snimka, pogotovo bez klinickog pregleda.
ne znam kako da skeniram snimak da bude bolji,pokusala sam....
onda kod oralnog hirurga nema ko da mi da uput,jer me u domu zdravlja kod stomatologa ne primaju,a privatni stomatolog ne moze da mi da isti
isla sam evo bas danas kod stomatologa,on kaze dam i nije nista...nemam razlog da lazem zaista me boli,ali zaista....